Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat miercuri, in cadrul unei emisiuni televizate, ca membrii cabinetului Grindeanu isi vor retrage demisiile, pentru a asigura functionarea Guvernului, pana la instalarea noului cabinet. 

”Cred ca o sa ne retragem toti demisiile ca sa poata fi functionala activitatea ministerelor pana in momentul in care va fi investit viitorul guvern, sa asiguram conducerea ministerelor ca interimari.

Eu mi-am delegat atributiile catre un secretar de stat, dar alti colegi ai mei nu au apucata sa le delege sau nu au avut posibilitatea sa o faca pentru ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, de exemplu, a fost totalmente destructurat in aceste zile pentru ca, dupa demisia lui Sevil Shhaideh au fost demisi in bloc toti secretarii de stat, secretarii generali si secretarii generali adjuncti. Pe 1 iulie trebuie inchise niste conditionalitati pe fonduri europene si nu mai are nimeni drept de semnatura si atunci va trebui ca doamna Shhaideh sa se intoarca la serviciu”, a declarat Lia Olguta Vasilescu la Romania TV, noteaza News.ro, citat de stirileprotv.ro.

Aceasta a punctat ca, pana si demisiile lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan pot fi retrase, intrucat presedintele nu a emis vreun decret de revocare din functie. Demisiile celor doua au fost depuse vineri, la Palatul Cotroceni, de catre premierul Sorin Grindeanu. Alaturi de cele doua demisii, acesta a inaintat si propunerile de numire pentru Augustin Jianu, ca vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, iar el insusi pentru interne.

”Premierul Sorin Grindeanu a trimis catre Administratia Prezidentiala propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne si de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Au fost trimise si propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu in functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, si a domnului Sorin Grindeanu in functia de ministru al Afacerilor Interne”,
informa Guvernul.

Citeste si:
Marius Budăi demisionează în urma scandalului azilelor groazei....
Marius Budăi demisionează în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.