Ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la sediul ministerului, ca in acest moment Sorin Grindeanu ”este singur, un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaunul de prim-ministru”. Ea a acuzat colaborarea defectuoasa cu premierul si a spus ca demisiile ministrilor ”nu sunt intamplatoare”, ci reprezinta un semnal pe care au vrut sa il dea cca nu se mai putea continua in aceasta formula.

Nimeni nu i-a dat domnului Grindeanu o foaie de hartie si un pix si i-a spus «noteaza niste nume care vor fi ministri». Va garantez ca nu a fost asa. Nimeni nu l-a oprit sa isi spuna parerea in CEX sau la Palatul Victoria”, a afirmat Carmen Dan, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Demisiile noastre nu sunt intamplatoare. am vrut sa dam un semnal foarte clar ca nu mai puteam continua in aceasta formula. Noi am constientizat ca aceste program nu este al lui Sorin Grindeanu, este al partidului si este in interesul Romaniei”, a sustinut ea.

Ministrul demsionar a acuzat colaborarea defectuoasa cu premierul, aratand ca atunci cand existau probleme acesta nu se implica in gasirea de solutii pentru rezolvarea acestora.

Nu este suficient sa ridici o problema daca simti ca dupa aceste discutii nu se intampla nimic”, a spus ea.

In opinia ei, procedural, membrii Guvernului nu au gresit, pentru ca intai au mers si au discutat la Palatul Victoria si abia apoi le-au discutat in plan politic.

De fiecare data cand am avut o problema de gestionat, m-am dus si am discutat cu primul ministru. Intr-un final, si eu si colegii mei am incercat sa explicam de ce suntem intr-o situatie in care aceasta comunicare este doar din partea noastra. (...) Aceasta decizie de a demisiona a fost o decizie pe care nu am discutat-o inainte, nu ne-am dus cu aceasta intentie in CEx, ci pur si simplu a fost o reactie de solidaritate intre noi, membrii guvernului, ca sa transmitem un semnal ca ne dorim sa fie dialog. Noi nu am vazut alta solutie”, a mai declarat Carmen Dan.

Ea a afirmat, de asemenea, ca premierul, chiar daca o perioada a fost prezent la CEx, ”s-a purtat ca si cum a fost absent, nu a dat niciun semnal ca si-ar dori un dialog, a plecat si asta a fost. Domnul Grindeanu in acest moment e singur, un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaunul de prim-ministru”, a sustinut Carmen Dan.

Citeste si:
Ciolacu îi dă afară din partid pe Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și...
VIDEO Ciolacu anunță că îi dă...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.