Politica 9 Iunie 2017 23:55
Presedintele Doald Trump a multumit Romaniei pentru faptul ca a participat activ la coalitia impotriva terorismului si a salutat eforturile depuse de Romania pentru cresterea finantarii Apararii si eforturile presedintelui Iohannis pentru sprijinirea luptei anticoruptie.

UPDATE 23:53 Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri seara ca sustine lupta anticoruptie si sprijina foarte puternic in acest sens Romania, apreciind in acelasi timp ”treaba foarte buna” facuta de catre presedintele Iohannis.

”Sustinem foarte puternic Romania, deci desigur ca sprijinim lupta anticoruptie. Il sustinem si pe presedinte, care este foarte popular, si credem ca a facut o treaba extraordinara, munceste foarte mult. Noi stim tot ce se intampla acolo (in Romania - n..r) si are sustinerea noastra, va castiga aceasta lupta”, a declarat miliardarul republican, dupa ce un jurnalist l-a intrebat daca administratia are de gand sa sustina si in ce mod lupta anticoruptie din Romania.

De asemenea, acesta a notat un progres al luptei anticoruptie, care este dovedit de investitorii americani ce se indreapta spre Romania.

UPDATE 22:45 Trump a multumit poporului roman pentru lupta impotriva terorismului, spunand ca Romania a facut foarte multe in aceasta privinta. ”Multumesc poporului roman pentru contributia la apararea comuna si pentru lupta impotriva amenintarii malefice a terorismului. A trecut prin mari dificultati si a facut un drum lung si a facut multe. Romania a fost un membru valoros al coalitiei impotriva ISIS si este al patrulea contributor cu trupe in Afganistan. 23 dintre cetatenii vostri au platit pretul suprem si America le onoreaza sacrificiul”, a spus presedintele SUA.

Totodata, Donald Trump a salutat cresterea fondurilor alocate Apararii de catre Romania. ”Ii recunosc presedintelui Iohannis capacitatea de conducere pentru angajarea Romaniei catre cresterea cheltuielilor de aparare de la 1,4% la peste 2% din PIB. Sper ca si alte tari NATO sa urmeze Romania in respectarea obligatiilor si plata partii cuvenite pentru aparare. Datorita actiunilor noastre, banii vin catre NATO. Alte tari incep sa realizeze ca trebuie sa plateasca si fac asta”, a apreciat Trump.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

”Astept sa ne consolidam alianta cu tara dumneavoastra si legaturile cu poporul dumneavoastra. Relatiile au fost bune, dar acum sunt mai puternice ca niciodata”, a mai spus Trump.

UPDATE 22:30 Donald Trump l-a elogiat pe presedintele Klaus Iohannis, la conferinta comuna de presa sustinuta la Casa Alba, pentru efortul depus de seful statului roman pentru combaterea coruptiei si pentru apararea statului de drept.

”Domnul presedinte, vrea sa aplaud curajul dvs, eforturile curajoase ale Romaniei de a combate coruptia si de a apara domnia legii. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu in care comertul sa infloreasca si oamenii sa prospere”, a declarat Donald Trump.

Presedintele american a afirmat ca Romania are sprijinul Statelor Unite in procesul de combatere a coruptiei. ”Sprijinim foarte mult Romania si aceasta lupta impotriva coruptiei. A facut o treaba extraordinara (Iohannis - n. red). Stim ce s-a intamplat, iar el o sa castige aceasta lupta si are sprijinul nostru”, a mai spus Trump.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

"Fac apel catre toate natiunile sa nu mai sustina terorismul si sa nu ii mai sustina pe oameni sa ucida alti oameni, trebuie oprita finantarea terorismului, trebuie sa oprim crimele", a spus presedintele Statelor Unite in conferinta de presa comuna cu Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

El a multumit poporului roman pentru lupta impotriva terorismului, spunand ca Romania a facut foarte multe in aceasta privinta.

"Sper ca si celalelte state din NATO vor urma exemplul Romaniei si isi vor indeplini partea financiara"
, a mai spus Trump.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.