Politica 7 Iunie 2017 07:31
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti, la Antena 3, ca nu intentioneaza sa-l schimbe din functie de premierul Sorin Grindeanu, insa a spus ca se va afla in curand daca ”in urechea unor ministri ciripesc alte pasarele trimise de anumite institutii”.

Intrebat daca intentioneaza sa-l inlocuiasca din fruntea Guvernului pe Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea a raspuns: ”N-am avut de gand si nu am de gand sa-l schimb pe premierul Grindeanu”.

El a spus ca mai importanta este respectarea programului de guvernare astfel incat masurile sociale sa fie completata de cele generatoare de crestere economica, iar evaluarea ministrilor se va face in functie de modul in care a fost implementat programul, scrie News.ro.

”Programul de guvernare este gandit ca o foaie de parcurs foarte riguroasa si foarte stricta. La fiecare saptamana, la fiecare luna trebuiau trimise la Parlament o serie de legi, trebuiau adoptate niste ordonante de urgenta, niste hotarari de guvern. Orice intarziere undeva genereaza pierderi in alta parte pentru ca programul este gandit intr-un mod integrat. Atunci actiunea de evaluare pe care am inceput-o ne va duce la o concluzie intr-o saptamana-doua care sa ne ajute pe toti sa avem garantia ca programul se implementeaza”, a declarat Dragnea.

Intrebat daca are o problema cu premierul Grindeanu, Dragnea a raspuns negativ. Intrebat daca Sorin Grindeanu are o problema cu el, Dragnea a spus: ”N-am de unde sa stiu. Teoretic, n-ar trebuie sa aiba, dar nu am de unde sa stiu. Eu vorbesc in ce ma priveste pe mine (...) Aflu de la televizor ca sunt tensiuni intre mine si premierul Grindeanu. Nu sunt tensiuni, n-are de ce sa fie tensiuni. Sper sa ramana sau sa revina strict pe problemele de guvernare.”

In ce priveste o eventuala remaniere, presedintele PSD a spus ca nu-si doreste neaparat schimbarea unui ministru, subliniind ca el nu a vorbit vreodata de remaniere. ”Daca avem o abordare superficiala putem ajunge in situatia in care spunem ca avem o problema in domeniul x, tu pleci. Ii aducem pe altii, dar daca altele sunt cauzele nu am rezolvat nimic si intram intr-un carusel din care nu mai iesim”, a spus social-democratul.

Pe de alta parte, el a aratat ca exista deja intarzieri fata de programul stabilit in programul de guvernare, dand exemplul Fondului Suveran de Investitii, al Legii preventiei si al Legii start-upurilor.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Dragnea nu a exclus ca intarzierile sa aiba ca motiv si influenta altor institutii in activitatea Guvernului. ”Sa vedem daca exista printre cauze si aceasta, adica sunt unii membri ai Guvernului in urechea carora ciripesc niste pasarele trimise de anumite institutii sau nu? Poate sa fie o prostie sau poate sa fie adevarat. Vom ajunge la aceasta informatie in curand ca nu e complicat. Cred unii ca e complicat, dar nu este. O banuiala exista (...) Unii au castigat alegerile si altii vor sa conduca. Trebuie sa rupem asta, ceea ce nu este foarte usor. Sa nu credeti ca atacurile zilnice la adresa mea din ultimele doua luni sunt cu totul si cu totul intamplatoare”, a conchis Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.