Politica 1 Iunie 2017 10:45
Senatorul de Timis Alina Gorghiu considera ca Legea salarizarii unitare este necesara, dar nu neaparat in forma propusa, ea afirmand totodata ca guvernantii ar trebui lasati sa adopte aceasta lege care este o ”bomba pentru economia Romaniei”.

Senatorul Alina Gorghiu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul PNL Timis, ca Legea salarizarii este ”pentru unii muma, pentru altii ciuma”.

”Despre salarizarea unitara vreau sa va spun ca e acum in Comisia de Munca din Camera Deputatilor si sunt cateva concluzii pe care PNL le-a formulat public. Spunem din start ca legea salarizarii unitare e una necesara, dar nu categoric in aceasta forma. In varianta care se preconizeaza a fi adoptata in Camera e pentru unii muma si pentru altii ciuma, pentru ca unii beneficiaza de mariri si altii de taieri. Legea si-a pierdut din principiile de baza, echitatea si caracterul unitar. Nimeni din PSD nu da asigurari ca legea e sustenabila. Nimeni nu spune ca am putea sustine acele mariri de salarii. De la presedintele PSD pana la ultimul senator si deputat, nimeni nu spune nimic pe aceasta tema. Nu am vazut nicio reactie de la ministrul Finantelor, refuza sa spuna ceva pe acest subiect, a refuzat sa vina in parlament”, a spus Gorghiu.

Senatorul de Timis mai spune ca in varianta adoptata de Senat aceasta lege se aplica pana in 2022, si nu pana in 2020, cum anunta PSD in campania electorala.

”In varianta plecata din Senat, legea salarizarii se aplica pana in 2022, nu pana in 2020, cum spunea PSD in campanie. Alt mit spulberat astazi e ca toate salariile cresc. Uitati-va ca sunt proteste si greve pentru ca multe salarii vor scadea. Am votat cresterile din sanatate si educatie sunt prioritare pentru noi. Am sustinut o salarizare echitabila pentru edilii locali”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus ca, personal, ar lasa responsabilitatea privind aceasta lege pe umerii PSD pentru ca acest partid si-a asumat-o intr-o forma nesustenabila.

”Eu as lasa toata responsabilitatea pe aceasta lege la PSD, sunt initiatori, si-au asumat-o in forma nesustenabila. Pozitia mea, in viitor. pe o viitoare lege a salarizarii va fi sa nu contestam aceasta lege, sa ii lasam sa implementeze aceasta bomba pentru economia Romaniei”, a declarat Alina Gorghiu.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Deputatii din comisia de munca au finalizat marti seara aproape in intregime dezbaterea legii salarizarii, urmand ca raportul final sa fie redactat martea viitoare, zi in care actul normativ va intra si in plenul Camerei Deputatilor. Fata de varianta adoptata de Senat, deputatii au aprobat o serie de majorari de salarii si sporuri pentru mai multe categorii de functionari, dar au scazut indemnizatiile primarilor de orase, crescandu-le pe cele ale vicepresedintilor de Consilii Judetene, scrie News.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a apreciat, luni, ca ”putin deplasata” speranta ca ar putea cere modificarea Legii salarizarii in sectorul public, in conditiile in care legea este un proiect asumat de catre PSD care va raspunde ”integral si definitiv” pentru aceasta lege.

Legea salarizarii a fost adoptata de Senat, iar saptamana viitoare urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, for decizional, care este asteptata sa dea votul final asupra actului normativ miercuri, 7 iunie.

Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.