Politica 29 Mai 2017 14:26 de Clara Vacaru
Fostul candidat PSD la alegerile prezidentiale Mircea Geoana a declarat, luni, ca este un lucru inedit, de Cartea Recordurilor, ca un ofiter acoperit, cum a fost Robert Turcescu, sa modereze o dezbatere prezidentiala, si acuza o "operatiune deliberata", dincolo de limita democratiei, de influentare a alegerilor, insa precizeaza ca nu vrea sa "speculeze" cine si de ce a comandat-o. Deputatul PMP Robert Turcescu a raspuns ca avansarea sa in grad ca ofiter acoperit a avut loc dupa dezbaterea din 2009.

"Privind acum in retrospectiva (...) lumina pe care o revarsa abundenta de dezvaluiri asupra acelui moment ne face sa ne uitam cu ochi proaspeti la acel moment. Cred ca suntem in Cartea Recordurilor, in care un ofiter acoperit modereaza o dezbatere prezidentiala. In sine, este o operatiune exceptionala. Nu stiu daca exista undeva in lumea democratica cat de cat autentica o situatie in care un ofiter acoperit sa modereze. Cum un ofiter acoperit a ajuns in situatia respectiva, asta este iarasi o intrebare interesanta", a spus Geoana, potrivit News.ro.

El a afirmat ca, daca ar fi stiut ca Turcescu este ofiter acoperit, nu ar fi acceptat invitatia de dezbatere.

Geoana a mai spus ca a existat un "mod de operare" in 2009, intuind catre influentarea alegerilor.

"Situatia este absolut inedita si intr-un fel de arata inca o data un mod de operare si acesta este de fapt ce deranjeaza mai mult decat elementul personal, cu ce metode castiga cineva alegeri. (...) Este un lucru care, privind acum in retrospectiva, este absolut inacceptabil si cred ca este o operatiune pe care cei care eventual, repet, conditionez si contextualizez declaratiile mele, daca au avut cumva in vedere sa puna un acoperit sa modereze o dezbatere prezidentiala este extrem, extrem de grav", a spus Geoana.

Fostul social-democrat a fost intrebat de catre deputatul ALDE Steluta Cataniciu despre acest "mod de operare" despre care a tot vorbit, Geoana explicand ca au fost depasite limitele democratiei prin multe incidente.

"Sunt piese disparate dintr-un puzzle, dintr-un tablou. (...) Este evident, este o operatiune deliberata, determinata, de folosire a unor instrumente, care din punctul meu de vedere depasesc limita democratiei", a spus el.

Geoana a subliniat insa ca nu poate afirma daca cineva, "dintr-o structura", a determinat aceste actiuni, fiind "o speculatie".

"Semne de intrebare in mod clar exista", a adaugat el.

Deputatul Robert Turcescu a raspuns ca el a devenit ofiter acoperit dupa dezbaterea din 2009.

"Pentru linistea doamnei Cataniciu. Celebra lista cu avansarile facute la secret de domnul Gabriel Oprea si raspunsul MApN arata ca avansarea mea in grad, sub acoperirea domnului Oprea, s-a intamplat la mult timp dupa dezbaterea prezidentiala din 2009", a spus fostul moderator al dezbaterii.

Citeste si:
Primul român care a zburat deasupra piramidelor din Egipt cu...
Primul român care a zburat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.