Politica 16 Mai 2017 22:34 de Clara Vacaru
 Gabriela Firea a anuntat, marti, ca vrea sa faca un "sondaj" pentru a intreba bucurestenii daca sunt de acord ca Primaria capitalei sa cheltuiasca "cateva milioane de euro" pentru a darama Cathedral Plaza, turnul construit langa biserica Sfantul Iosif de Millennium Building Development si pentru care exista o decizie definitiva de demolare inca din 2013.

"Ii voi intreba intr-un sondaj daca sunt de acord sa dea cateva milioane de euro ca sa demolam aceasta cladire in doi timpi si trei miscari", a spus Gabriela Firea, invitata la Antena 3.

Aceasta a sustinut ca "nu se face asa o demolare de azi pe maine" deoarece "trebuie aviz de la ministerul Culturii" si este vorba despre o cladire cu "patru niveluri de subsol".

Firea spune ca poate semna autorizatia de demolare "doar dupa ce primeste aviz de la Ministerul Culturii".

In plus, sustine primarita, exista un "proces pe rol" in care "noul proprietar solicita punerea in legalitate a acestei constructii, care are toate documentele".

Gabriela Firea a adaugat ca nu are "niciun interes" in acest dosar, dupa ce purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, Francisc Dobos, a scris pe Facebook ca nasul de cununie al primaritei este Daiana Voicu, "cea care a construit 'turnul coruptiei'".

Firea a cerut din nou demiterea lui Dobos din aceasta functie, spunand ca, daca Arhiepiscopia il mentine purtator de cuvant, "inseamna ca e de acord cu iesirile sale publice". Aceste afirmatii vin dupa ce Francisc Dobos s-a referit la Gabriela Firea folosind apelativele "toapa" si "tupeu".

Acum, primarul general acuza un "limbaj trivial, nedemn pentru un preot", cu "cuvinte suburbane, de la periferia vocabularului ".

"Cei care au de pierdut sunt domniile lor. Nu eu am de pierdut, ei au de pierdut", a mai spus Firea, care a amenintat ca ar putea merge in instanta "pentru a apara reputatia Primariei" si a sa.

Cathedral Plaza, turnul construit langa biserica Sfantul Iosif de Millennium Building Development a fost construit ilegal si, potrivit unei hotarari judecatoresti definitive, cladirea trebuie demolata.

Citeste si:
Arad: Primăria demolează peste 80 de balcoane de la cinci blocuri,...
Arad: Primăria demolează...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.