Politica 10 Mai 2017 09:31
Premierul Sorin Grindeanu a afirmat marti, la Viena, ca le-a transmis reprezentantilor companiei Holzindustrie Schweighofer ca prevederile Codului silvic trebuie respectate de catre toti actorii din industria lemnului, potrivit Agerpres.

Chestionat ce l-au intrebat reprezentantii Holzindustrie Schweighofer si ce le-a transmis, Grindeanu a precizat ca le-a transmis trei lucruri. "O data - sa se respecte Codul silvic adoptat de catre Parlamentul Romaniei anul trecut (...), pentru ca acolo avem (...) acele cote de 30% (...). In al doilea rand, provenienta lemnului - e valabil pentru toata lumea, nu doar pentru acea companie - trebuie sa fie una legala si dovedita. Nu trebuie sa fie provenienta ilegala a materiei prime, in cazul nostru a lemnului. Si trei - i-am indemnat pe cei din aceasta industrie sa tina legatura si sa aiba un dialog foarte bun cu ONG-urile din acest domeniu, sa ia seama de anumite cazuri pe care ONG-urile le ridica, sa incerce in perioada imediat urmatoare sa explice anumite actiuni, poate care n-au fost explicate foarte bine, sa fie extrem de transparenti in toate actiunile pe care le fac", a afirmat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Premierul Grindeanu a prezentat marti, la Viena, la o masa rotunda organizata de Camera Economica a Austriei, masurile luate de Guvern menite sa incurajeze mediul de afaceri si dezvoltarea economica, punctand scaderea TVA de la 20% la 19%, limitarea birocratiei si reducerea cu 102 a numarului de taxe si tarife. "Suntem una dintre cele mai profitabile piete pentru Austria din aceasta regiune a Europei. Faptul ca multe dintre companiile austriece s-au dezvoltat atat de bine in Romania, este o poveste de succes care se datoreaza managementului dumneavoastra, dar si conditiilor prietenoase din tara noastra pentru mediul de afaceri", a declarat premierul, potrivit unui comunicat al guvernului remis HotNews.ro.

Presedintele Camerei Economice a Austriei, Christoph Leitl a felicitat Guvernul de la Bucuresti pentru cresterea economica record inregistrata de Romania, ceea ce da "incredere si bunastare cetatenilor".

Citeste si:
Cosette Chichirău (USR): Solicităm ministrului Grindeanu să își...
Cosette Chichirău (USR):...

In primul trimestru al anului 2017, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, productia industriala s-a majorat cu peste 5%, comertul cu amanuntul a crescut cu aproape 7%, serviciile pentru populatie cu 5,6%, iar serviciile pentru intreprinderi cu 9%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.