"Beneficiile aderarii la marea familie europeana sunt indiscutabile si sunt greu de contestat chiar si de cele mai eurosceptice voci.

Cifrele vorbesc de la sine si nu pot fi ignorate: cresterea consistenta a Produsului Intern Brut, dublarea valorii exporturilor, cresteri semnificative ale castigului salarial mediu, a valorii adaugate brute in economie, industrie si servicii, in ciuda crizei economice care s-a interpus.

Mai mult, Romania este un beneficiar net de fonduri europene. Intre 1 ianuarie 2007 si 28 februarie 2017, diferenta dintre fondurile pe care le-am absorbit si cele pe care le-am platit la bugetul Uniunii este de 27,7 miliarde euro in favoarea Romaniei. Toate acestea s-au reflectat pozitiv in calitatea vietii. (...)

Avem de trecut insa peste unele bariere la nivel intern, care ne impiedica sa ne manifestam pe masura capacitatii noastre nationale si ne constrang in mod injust sa ne auto-caracterizam ca un stat de rangul doi in Uniunea Europeana. Trebuie sa depasim aceasta perceptie si aceste prejudecati. Nu suntem un stat de rangul doi in Uniunea Europeana!", a spus seful statului, citat de ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: