Politica 4 Mai 2017 00:06 de Clara Vacaru
Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a declarat, miercuri, la finalul procesului în care este judecat pentru nouă fapte de luare de mită, că este de acord cu graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie.

Referindu-se la deciza de miercuri a Comisie Juridice a Senatului, care a adus o serie de amendamente astfel încât să fie graţiaţi şi cei condamnaţi pentru fapte de corupţie, Vanghelie a declarat: “Pe mine mă întristează că am ajuns cu toţii în halul ăsta şi că ar trebui să ne bucurăm dacă Parlamentul ar lua nişte decizii istorice pentru această ţară… Sistemul a fost interesat să distrugă o clasă politică şi tot ce înseamnă oameni de afaceri, aşteptăm poate pe unii din Kuweit să ne scoată din problemă. Cred că ar trebui să se restarteze această ţară şi să se înceapă de la zero cu o normalitate, cu reguli foarte clare, pentru cetăţeni, pentru politicieni, pentru procurori. Nu se poate fără reguli (…) Sunt pentru graţierea corupţilor, mă întrebaţi parcă sunt masochist”, a declarat Vanghelie după proces.

La Tribunalul Bucureşti, miercuri s-a judecat un nou termen în dosarul lui Marian Vanghelie, trimis în judecată de către procurorii DNA, în iulie 2015, pentru 9 fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte fapte de spălare de bani, care ar fi fost comise când era primar al Sectorului 5 al Capitalei.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie şi administrator al unor societăţi comerciale, Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Prejudiciu urias in dosarele lui Marian Vanghelie

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20 la sută din valoarea contractelor oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru.

În condiţiile în care costurile reale de execuţie a lucrărilor, şi implicit valoarea efectivă a acestor lucrări ar fi fost de cel mult 60 la sută din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infracţională a lui Marian Vanghelie a fost estimat de către anchetatori la 295.207.000 de lei.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.