Eu nu sustin o lege a gratierii pentru fapte de coruptie. Categoric nu. Pe de alta parte, nu este cazul sa ne inflamam pentru ca oricine poate depune amendamente, dar eu spun si acum Guvernului si ministrului Justitiei: doar legea gratierii nu rezolva problema (...). Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor. (...) Nici nu cred ca este o graba foarte mare pe aceasta lege, deoarece doar aceasta lege nu rezolva problema care a stat la baza dezbaterilor. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lunga pana la decizia finala”, declara presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe 7 martie, potrivit Digi24.ro.

Dragnea confirma si faptul ca senatorul Serban Nicolae nu a avut girul partidului cand a depus amendamente la proiectul legii gratierii in sensul extinderii ariei beneficiarilor si a reducerii, in anumite conditii, a pedepselor.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat ca a vorbit cu Serban Nicolae si ca acesta isi va retrage amendamentele depuse.

Senatorul PSD a spus, in schimb, ca nu-si retrage propunerile si ca nu mai este ca „pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit”.

Nu se pune o asemenea problema si nici nu cred ca partidul se va intruni ca sa-mi ceara sa-mi retrag niste amendamente. Cel mult poate decide sa le respinga, parlamentarii PSD sa nu sustina”, a mai spus atunci Serban Nicolae.

Or, acest lucru nu s-a intamplat, gratierea coruptilor fiind aprobata, miercuri, prin votul majoritatii PSD-ALDE din Comisia Juridica a Senatului.

Intrebat, la momentul depunerii amendamentelor, despre motivele pentru care doreste ca Legea gratierii sa se aplice si celor condamnati pentru coruptie, senatorul PSD Serban Nicolae a refuzat sa dea prea multe explicatii. „Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara si asa mai departe, in timp ce alte categorii de infractori ar trebui sa stea in conditii... Din punctul meu de vedere, se gandeste rational si vreau sa le prezint maine ca argumente”, a spus Serban Nicolae.