Politica 3 Mai 2017 17:48 de Clara Vacaru
Comisia Juridica a Senatului, condusa de senatorul PSD Serban Nicolae, a aprobat, in sedinta de miercuri, ca de gratiere sa beneficieze si condamnatii pentru fapte de coruptie. In urma cu mai putin de o luna, seful PSD, Liviu Dragnea, spunea ca nu sustine o astfel de masura si ca Serban Nicolae nu a avut girul partidului cand a propus gratierea coruptilor, scrie Digi24.ro.

Eu nu sustin o lege a gratierii pentru fapte de coruptie. Categoric nu. Pe de alta parte, nu este cazul sa ne inflamam pentru ca oricine poate depune amendamente, dar eu spun si acum Guvernului si ministrului Justitiei: doar legea gratierii nu rezolva problema (...). Trebuie conceput un plan complex pentru rezolvarea problemelor. (...) Nici nu cred ca este o graba foarte mare pe aceasta lege, deoarece doar aceasta lege nu rezolva problema care a stat la baza dezbaterilor. Oricine poate depune amendamentele, oricum este cale lunga pana la decizia finala”, declara presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe 7 martie, potrivit Digi24.ro.

Dragnea confirma si faptul ca senatorul Serban Nicolae nu a avut girul partidului cand a depus amendamente la proiectul legii gratierii in sensul extinderii ariei beneficiarilor si a reducerii, in anumite conditii, a pedepselor.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat ca a vorbit cu Serban Nicolae si ca acesta isi va retrage amendamentele depuse.

Senatorul PSD a spus, in schimb, ca nu-si retrage propunerile si ca nu mai este ca „pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit”.

Nu se pune o asemenea problema si nici nu cred ca partidul se va intruni ca sa-mi ceara sa-mi retrag niste amendamente. Cel mult poate decide sa le respinga, parlamentarii PSD sa nu sustina”, a mai spus atunci Serban Nicolae.

Or, acest lucru nu s-a intamplat, gratierea coruptilor fiind aprobata, miercuri, prin votul majoritatii PSD-ALDE din Comisia Juridica a Senatului.

Intrebat, la momentul depunerii amendamentelor, despre motivele pentru care doreste ca Legea gratierii sa se aplice si celor condamnati pentru coruptie, senatorul PSD Serban Nicolae a refuzat sa dea prea multe explicatii. „Eu nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara si asa mai departe, in timp ce alte categorii de infractori ar trebui sa stea in conditii... Din punctul meu de vedere, se gandeste rational si vreau sa le prezint maine ca argumente”, a spus Serban Nicolae.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.