Dupa ce i-a criticat pe Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, guvernatorul Deltei s-a trezit revocat din functie.

Este vorba despre Grigore Baboianu, care fusese numit la post acum un an de fostul premier Dacian Ciolos, iar acum a fost dat afara de actualul sef de la Palatul Victoria si inlocuit cu Malin-Matei Musetescu.

Deciziile premierului referitooare la postul de subsecretar de stat si guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" au publicate luni in Monitorul Oficial si au fost luate la propunerea ministruului Mediului, Gratiela Gavrilescu, potrivit Ziare.com care citeaza Agerpres.

La sfarsitul lunii martie, Dragnea a scris pe Facebook ca l-a invatat pe premierul Sorin Grindeanu sa pescuiasca, afirmand ca "marea ruptura dintre Parlament si Guvern s-a produs" pentru ca liderul social-democratilor a prins 17 stiuci, iar seful Executivului, doar 9. Dragnea a postat si fotografii de la pescuit.

Grigore Baboianu i-a criticat atunci pe cei doi pentru faptul ca, in loc sa promoveze pescuitul sportiv, s-au laudat cu zecile de stiuci capturate in Delta.

Mai mult, Baboianu si-a cam simtit revocarea aproape:

"Domnul premier si domnul presedinte al partidului (PSD - n.red.) au avut acele permise de intrare in Delta Dunarii. M-as fi bucurat daca cei doi sau unul din ei aratand o stiuca de dimensiunile... este un trofeu! Nu poti sa-l lasi sa moara! Ar fi putut demonstrativ, sa o arate, sa o pupe, sa-i dea drumul in apa. Sa zica: 'Domnule, asa faceti in Delta Dunarii!'. Dar, cu siguranta, la urmatoarea descindere, un alt guvernator va putea sa arate un astfel de exemplu din partea...", a spus guvernatorul Baboianu.

Intrebat de ce vorbeste despre un alt guvernator, Baboianu a raspuns: "Pai daca dau astfel de exemple...".

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Intrebat atunci de jurnalisti ce parere are despre declaratia guvernatorului Deltei si faptul ca ar putea fi amendat pentru ca a pescuit intr-o zona in care nu avea voie, Liviu Dragnea a spus mai intai: "Nu am vazut declaratia asta".

Ulterior, a facut si un scurt comentariu: "Am aratat captura, i-am dat drumul, n-am pupat-o. Daca guvernatorul considera necesar, poate sa imi dea amenda".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.