Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a realizat primul bilant dupa primele 100 de zile de guvernare.

In ceea ce priveste promisiunile realizate, liderul social-democrat aminteste: cresterea salariului minim, mariri de venituri in, sanatate, administratie si educatie, cresterea venitului minim garantat si a pensiei minime, precum si reduceri de taxe, accize si impozite, scrie digi24.ro.

La randul sau si premierul Sorin Grindeanu s-a declarat multumit: "S-au creat 62.000 de noi locuri de munca in Romania in primele luni ale anului, Romania ajungand astazi la o rata a somajului sau la un record (...) minim istoric in ultimii 27 de ani. (...) Sunt cateva argumente care ne arata si ne dau incredere ca ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am asumat cu totii", a spus prim-ministrul, citat de libertatea.ro.

Totusi, Liviu Dragnea se arata nemultumit de faptul ca Tudorel Toader intarzie „nepermis” cu legea de modificare a Codurilor penale. "Se pare ca domnul ministru a intarziat foarte mult, eu o sa vorbesc cu colegii mei, le-am transmis deja de ieri ca nu se mai poate intarzia. A zis ca vine in trei saptamani de zile cu un pachet de propuneri, nu a venit. Pana la urma Legea gratierii o sa fie adoptata tacit pentru ca nu vine Ministerul Justitiei", a afirmat Liviu Dragnea.

Guvernul Grindeanu a adoptat mai multe acte normative prin care a majorarat salariului minim de la 1.250 la 1.450 de lei, precum si a punctului de pensie, dar si a pensiei minime garantate de la 400 la 520 de lei. De asemenea Minisetrului Apararii i-a fost alocat 2% din PIB acesta fiind angajamentul asumat de Romania in NATO. De asemenea, Executivul a adoptat o Ordonanta de urgenta prin care toti studentii din invatamantul superior, acreditat din Romania, de stat sau privat au gratuitate la tren. De asemenea, de la 1 februarie au fost eliminate 102 taxe nefiscale, Lege in privinta careia presedintele Klaus Iohannis a trimis Curtii Constitutionale o sesizare prin care solicita declararea actului normativ ca neconstitutional in integralitate. CCR a decis ca legea este constitutionala.

O lege asteptata de mult timp de mediul de afaceri este cea a preventiei care acum se afla in dezbatere publica. Legea Preventiei prevede ca firmele nu vor mai fi sanctionate imediat de catre autoritati, in cazul descoperirii unor nereguli, ci vor fi mai intai consiliate de organele de control. Proiectul insa intra la capitolul nerealizari pentru ca ar fi trebuit aprobat de Guvern pana pe 23 februarie. Tot la nerealizari intra si Legea salarizarii unitare care initial urma sa fie asumata de Guvern si trimisa in Parlament. Insa Ministerul Muncii doar a elaborat proiectul. "Sa mai stea o saptamana, sa mearga la grupuri, publicam si in presa, sa-si mai dea lumea cu parerea”, a precizat Liviu Dragnea in urma cu 12 zile.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.