Politica21 Aprilie 201716:41

Lectura de 2 minute

Co-presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a raspuns, vineri, iritat intrebarilor jurnalistilor despre faptul ca organizarea congresului formatiunii a fost contestata la tribunal si ca exista riscul invalidarii noului statut si a noii conduceri, el cerand in mod repetat reprezentantilor presei sa puna ”alta intrebare”.

Intrebat daca vor putea fi inregistrate la Tribunal deciziile congresului de vineri si de sambata, respectiv noul statut si noua conducere ale ALDE, avand in vedere ca instanta urmeaza sa se pronunte abia pe 18 mai pe contestatia depusa de Daniel Constantin, Tariceanu a raspuns evaziv.

Statutul partidului si modul de functionare sunt reglementate pe baza legii partidelor politice asa cum a fost si pana acum. Partidul este inregistrat, in buna ordine, congresul actual nu decide asupra crearii unui partid nou. Am hotarat o serie de modificari la statut pe care congresul le va adopta sau nu si in functie de aceste modificari se vor desfasura alegerile pnetru functiile de conducere asa cum se intampla la orice partid”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Atragandu-i-se atentia asupra fatului ca tocmai convocarea congresului a fost atacata la Tribunal pe motiv ca a fost facuta nestatutar, Tariceanu a replicat iritat ca nu instanta decide alegerile dintr-un partid.

Va rog, haideti sa… Nu va imaginati ca alegerile intr-un partid sunt decise de instanta. Alegerile in partid sunt decise de delegatii la congres. Da? Gata, alta intrebare”, a spus el.

Citeste si:
Tariceanu, despre audierile ministrilor Guvernului Orban II
Tariceanu, despre audierile...

Intrebat in continuare ce se va intampla in cazul unei eventuale decizii nefavorabile din partea instantei, Calin Popescu Tariceanu a cerut ”alte intrebari”.

Noi avem un congres politic. Orice congres politic al unui partid se refera la lucrurile importante care sunt cele politice. In cazul in care exista modificari statutare, tot congresul le adopta si asa am procedat si noi. Daca aveti alte intrebari. Altceva nu mai comentez”, a spus el.

Intrebat daca are acces la conturile partidului dupa ce Daniel Constantin a anuntat ca le-a blocat, Tariceanu a raspuns: ”Daca aveti alte intrebari, va rog foarte mult”.

De asemenea, liderul ALDE a spus ca nu comenteaza in niciun fel absenta lui Daniel Constantin de la congres si ca nu il intereseaza faptul ca fostul sau coleg din conducerea partidului a contestat organizarea acestuia pe motiv ca a fost convocat nestatutar.

Citeste si:
Manda: "Sa ne intoarcem la popor"
Manda: "Sa ne intoarcem la...

Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), partidul condus de drept de Calin Popescu Tariceanu si in acte si de Daniel Constantin, are programat vineri si sambata, la Palatul Parlamentului, Congresul pentru votarea noului statut si alegerea noii conduceri, desi pana in acest moment nu si-a anuntat nimeni intentia de a candida pentru niciuna din functiile de conducere, nici macar pentru cea de presedinte.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.