Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Sinaia, ca nu ii reproseaza nimic ministrului Justitiei pentru ca nu este „furnizor de reprosuri”, dar Tudorel Toader va trebui sa capete si o experienta politica si sa invete din „neconcordantele” din comunicare.

Chestionat daca are ceva sa ii reproseze ministrului Justitiei, liderul PSD a spus: „Nu ii reprosez ca nu sunt furnizor de reprosuri, dar i-am spus public, eu am zis ca ii voi sustine decizia, chiar daca se supara marele moralist Traian Basescu, daca va fi bine argumentata, o decizie in stanga sau o decizie in dreapta. A facut o fundamentatie si o argumentatie foarte buna, bazata masiv pe motivarea deciziei CCR cu o concluzie care trebuia sa aiba alta motivare. Asta este dezamagirea mea”.

De asemenea, intrebat daca se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Tudorel Toader, Liviu Dragnea a raspuns negativ, precizand ca acesta va trebui sa capete si o experienta politica, scrie News.ro.

„Din punctul meu de vedere, nu. Cel putin nu in acest moment. Cred ca domnul ministru, dincolo de experienta foarte mare pe care o are si expertiza pe care o are, trebuie sa capete si experienta politica. Este un guvern politic si cred ca va invata din neconcordantele acestea in comunicare. Trebuie totusi sa vina cu legile pe care le asteapta toata lumea”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat in continuare daca l-a invitat pe ministrul Justitiei la sedinta Comitetului Executiv sau a coalitiei, liderul PSD a spus: „Eu nu l-am invitat, pentru ca nu e la subiect, nici la coalitie, nici la parlamentari. Avem timp sa vorbim si eu si oricine altcineva cu dumnealui”.

In ce priveste nemultumirea lui Florin Iordache cu privire la masurile anuntate de Tudorel Toader in domeniul legislatiei penale, Liviu Dragnea a spus ca „fiecare isi apara propriul proiect”.

„Fiecare isi apara propriul proiect, cu prag sau fara prag, ministrul Justitiei trebuie sa puna pe site acest proiect de lege Din cate stiu, trebuie sa stea 30 de zile in dezbatere, sa se intalneasca cu asociatiile magistratilor, sa vedem care este forma finala care va veni in Parlament. Si, pana la urma, vor conta foarte mult parerile specialistilor si sigur ca si in Parlament vor fi discutii”, a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, trebuie respectate „cu strictete” deciziile CCR si sa fie foarte clare articolele din Codul penal legate de abuzul in serviciu.

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

„Din punctul meu de vedere sunt importante doua lucruri si cred ca sunt obligatorii - sa fie respectata cu strictete decizia Curtii Constitutionale atat in considerente cat si in dispozitiv, iar pe de alta parte sa fie foarte clar orice articol din Codul penal, pentru ca discutam de libertatea oamenilor. Daca este cu prag, daca este fara prag, daca este un prag mai mic, mai mare orice trebuie argumentat. Nici abuzul in serviciu, nici pragul de la acest articol nu reprezinta marile probleme nationale ale Romaniei”, a conchis Liviu Dragnea.

Ce spune Dragnea despre auditul parchetelor dispus de Toader

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, la Sinaia, referitor la auditul extern pe care ministrul Justitiei, Tudorel Toader l-a dispus la Parchetul instantei supreme, DNA si DIICOT, ca va fi o masura buna daca va avea un raport final si nu va fi iarasi o declaratie „foarte frumoasa si interesanta”.
Citeste si:
Noul dispozitiv ce poate aduce plus valoare în stilul de viață
Noul dispozitiv ce poate...

Intrebat daca i se pare ca este o masura buna auditul extern pe care l-a anuntat ministrul Justitiei catre Parchetul instantei supreme, DNA si DIICOT, liderul PSD a spus ca va fi o masura buna in functie de rezultatul auditarii.

„Va fi o masura buna daca va avea vreun rezultat si rezultat in sensul in care publicul cred ca este indreptatit sa stie daca din punct de vedere managerial lucrurile s-au desfasurat in regula. Adica, vorbim de un audit care sa aiba un raport final. In sensul ala, cred ca este o masura buna. Daca nu va avea un raport final, va fi iar o declaratie foarte frumoasa si interesanta”, a precizat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a mai spus ca ideea auditului extern este buna, in conditiile in care orice institutie trebuie auditata.

„Ideea e buna, orice institutie trebuie auditata. Ministii sper sa fi facut atunci cand au preluat ministerele un audit, macar un inventar al problemelor, al lucrurilor bune si rele pe care le-au gasit acolo, macar sa stie de unde pleaca”, a subliniat presedintele PSD.

Citeste si:
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost audiată la DNA
Fosta iubită a lui Liviu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.