Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri, ca modificarea Codurilor Penale a fost finalizata si este vorba doar despre o punere in acord a legislatiei cu deciziile CCR.

"Am elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, pentru a pune de acord cele doua Coduri cu deciziile CCR. Modificarile la cele doua Coduri vizeaza strict punerea de acord a Codurilor cu deciziile CCR, nimic mai mult, nimic mai putin (...) Vom continua cu elaborarea altor proiecte de lege pentru punera in acord a intregii legislatii cu deciziile de admitere sau de respingere ale CCR", a spus Toader presei la conferinta de presa saptamanala.

La ora transmiterii acestei stiri pe site-ul MJ nu au fost publicate noile proiecte.

Cat despre mult controversatul prag impus de OUG 13 la abuzul in serviciu, ministrul a spus ca acesta va fi eliminat din proiectul de lege:

"Voi da drumul la proiectul de lege fara prag, pentru ca in dispozitivul deciziei Curtii nu se vorbeste despre prag", a explicat Toader, conform Ziare.com.

Proiectul de modificare a Codurilor nu va fi sub forma de ordonanta de urgenta, ci de lege, care urmeaza sa fie aprobata de Guvern si trimisa la Comisiile Juridice din Parlament.

"Proiectul de lege il voi pune sa aiba aprobarea Guvernului si il voi trimite in dezbatere publica si in procedura parlamentara, deci nu va fi ordonanta. Va trece pe la comisiile juridice, pe la Camere, iar cand va ajunge acolo, cand se va intalni cu dl ministru Iordache, dumnealui avand si experientele de legiuitor, poate sa intervina in limita competentelor constitutionale asupra textului de lege, pentru ca noi suntem initiatori, iar dansii sunt decidenti", a precizat Toader cu referire la declaratiile de ieri ale fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache.

Pe de alta parte, ministrul a spus ca a elaborat, de asemenea, proiectul de lege privind transpunerea directivei europene privind confiscarea extinsa: "Termenul a expirat de multa vreme, riscam sanctiuni si cu prioritate am elaborat proiectul de transpunere a acestei directive. Urmeaza alte proiecte de lege care vor viza transpunerea altor directive".

Citeste si:
Tudorel Toader candidează din nou la funcția de rector la...
Tudorel Toader candidează din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.