Referitor la initiativa celor patru deputati PSD care au pus in dezbatere publica o propunere legislativa pentru modificarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referedumului care prevede ca nu se poate consulta poporul daca textul propus pentru a fi supus referendumului tine de competenta exclusiva a Parlamentului, presedintele Klaus Iohannis spune ca nu i se pare "grozava", scrie digi24.ro.

"Cred ca sunt si alte lucruri despre care ar trebui sa se discute in Parlament. Nu mi se pare o initiativa grozava. Dar, sigur, Parlamentul are toata libertatea sa discute ce crede ca este necesar", a declarat seful statului, citat de antena3.ro.

Intrebat despre declaratia presedintelui PSD Liviu Dragnea, care a sustinut ca si Parlamentul ar trebui sa poata convoca referenum, presedintele a raspuns: "Asta este o chestiune care trebuie discutata. Daca ar fi sa discutam aceasta chestiune ar ramane doar de stabilit pentru ce ar putea convoca Parlamentul un referendum. Deocamdata, daca Parlamentul decide sa schimbe Constitutia, oricum este convocat referendum".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.