Liderul PSD,Liviu Dragnea, a declarat marti seara, la Antenna 3, ca, in momentul de fata, se reaseaza polii de putere in Uniunea Europeana, iar presedintele Klaus Iohannis nu trebuie lasat singur in aceasta chestiune. Social-democratul a sustinut ca seful statului ar trebui sa se intalneasca, inaintea reuniunii Consiliului European, cu premierul Sorin Grindeanu pentru a se pune de acord in ceea ce priveste pozitia Romaniei in UE.

„Asta a fost si sensul apelului meu la presedinte - sa genereze o consultare cu partidele politice. Este dreptul dumnealui sa nu o faca. Sunt planuri facute de actualul presedinte al Comisiei Europene care pot avea efecte negative majore pentru Romania. In aceasta perioada se contureaza, se reaseaza polii de putere in Uniunea Europeana. Sigur ca presedintele nu trebuie lasat singur aici, doar presedintele nu poate rezolva singur aceasta problema”, a afirmat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a mai spus ca premierul Sorin Grindeanu ar trebui sa se intalneasca cu seful statului pentru a se pune de acord in ceea ce priveste pozitia Romaniei in UE.

„De exemplu, maine (miercuri – n.r.), si premierul Sorin Grindeanu si presedintele Iohannis sunt la Bruxelles. Premierul merge la intalnirea socialistilor dinaintea Consiliului European, presedintele merge in cealalta parte. Eu cred ca maine, inainte de intalnire, intr-un fel sau altul, acesti doi oameni de stat trebuie sa se intalneasca, sa se puna de acord, sa aiba aceeasi voce”, a opinia presedintele Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a sustinut ca cel mai rau lucru pentru Romania ar fi ca liderii tarii sa trasmita mesaje pe voci diferite, scrie News.ro.

„Cel mai rau lucru pentru noi ar fi sa avem mai multe voci, sa comunicam pe mai multe voci. Care este interesul strategic? Noi inca nu l-am definit. Faptul ca suntem membri in UE este in regula, dar trebuie sa vedem daca intram intr-un fel de alianta. Noi suntem constienti care este planul serios al celor care decid, celor care au decizia finala, celor care sunt mai influenti in UE, incercam sa ne urmarim si interesele noastre interne, economice, sociale si de politica externa, chiar si de politica de securitate?”, a completat liderul PSD.

Presedintele Camerei Deputatilor a tinut sa precizeze ca va initia in Parlament o dezbatere publica cu privire la interesul strategic al Romaniei.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

„Daca presedintele a declinat aceasta propunere de consultare cu partidele, nu neaparat pentru a redefini dorinta noastra, ci pentru a stabili si care este definitia interesului strategic si care este mecanismul si procedurile pe care trebuie sa le facem. Eu vreau sa generez o dezbatere deschisa in Parlament despre asta”, a conchis Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.