Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca el nu sustine gratierea pentru fapte de coruptie si a subliniat ca, oricum, doar legea gratierii nu rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor, fiind necesare investitii in infrastructura.

”Eu nu sustin o lege a gratierii pentru fapte de coruptie. Categoric nu. Pe de alta parte, nu este cazul sa ne inflamam, pentru ca oricine poate depune amendamente, dar eu spun si acum Guvernului, cum am spus si domnului ministru al Justitiei, doar legea gratierii nu rezolva problema”, a firmat Liviu Dragnea, fiind intrebat de jurnalisti daca sustine amendamentul depus de senatorul PSD Serban Nicolae la proiectul legii gratierii, potrivit News.ro.

Presedintele PSD a sustinut ca ministrul Justitiei trebuie sa aiba o discutie cu presedintele CEDO

”In acelasi timp, trebuie impreuna cu colegii din Guvern si cu primul ministru sa conceapa un plan complex pentru rezolvarea problemei, care tine si de investitii in infrastructura penintenciarelor”, a adaugat Dragnea.

Liviu Dragnea nu sustine gratierea pentru fapte de coruptie

”Deci, raspunsul meu este foarte simplu: eu nu sustin gratierea pentru fapte de coruptie si, in acelasi timp, nici nu cred ca este o graba foarte mare cu aceasta lege, pentru ca doar aceasta lege nu rezolva problema care a stat la baza inceperii dezbaterilor legate de acest proiect”, a spus Dragnea.

Intrebat daca ceea ce declara el acum este punctul de vedere al PSD, avand in vedere ca Serban Nicolae spune ca nu s-a consultat cu partidul, liderul PSD a raspuns: ”Oricine poate depune amendamente. Eu cred ca vor mai fi amendamente depuse de parlamentari, este dreptul lor. Oricum, este cale lunga pana la decizia finala, vor fi dezbateri in comisii. Reiterez rugamintea cagtre ministrul Justitiei sa se implice in aceasta dezbatere si colegii mei din comisiile juridice sa cheme la dezbateri Uniunea Judecatorilor, Asociatia Magistratilor, experti de la Consiliul Europei, experti de la Comisia de la Venetia, pentru ca este un subiect foarte important”.

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind gratierea, aflat in dezbatere in Comisia juridica de la Senat, prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati. El a explicat ca nu crede ca ”cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara”.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Citeste si: Nicusor Dan, avertisment pentru Serban Nicolae


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.