Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14, asa cum anuntase de joi.

Conform Administratiei prezidentiale, presedintele Iohannis a semnat, vineri, Decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

Seful statului a precizat, joi, la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri, ca tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14 si a anuntat ca le va promulga vineri, scrie News.ro.

”Am constatat acum, inainte sa ajung in Sala Unirii, ca mi-au parvenit de la Parlament doua legi: legea de respingere a OUG 13 si de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi maine si atunci avem intrunite toate conditiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situatiei. Am mentionat intr-o alocutiune recenta care sunt, dupa parerea mea, marjele de miscare pentru revenirea la o munca pozitiva, normala si in interesul Romaniei din partea Guvernului, si consider ca ele sunt intrunite”, i-a spus presedintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 292 de voturi "pentru" si o abtinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogata OUG 13, precum si Legea de respingere a OUG 13, care a intrunit 291 de voturi "pentru" si trei abtineri. Camera este forul decizional pentru ambele legi.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

OUG 14 a primit 292 de voturi "pentru", un deputat s-a abtinut, iar alti trei au fost prezenti, dar nu au votat, in timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi "pentru", iar trei deputati s-au abtinut si unul nu a votat.

Din sala a lipsit de la vot presedintele PSD, Liviu Dragnea, sedinta de plen fiind condusa de vicepresedintele Petru Vlase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.