Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, spune ca ”este strigator la cer” ce i se intampla, dupa ce a fost audiat la DNA, fiind urmarit penal pentru abuz in serviciu in cazul vanzarii a 967 de imobile.

Robu susţine că ”legea este aberantă”, explicând că doar două apartamente au fost vândute în perioada primului său mandat şi spunând despre el că este ”corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%”.

”Este strigător la cer ce mi se întâmplă! Două apartamente s-au vândut cu mine ca primar cu suspiciune de nerespectare a cerinţei Legii 112/1995 de deţinere de către cumpărători a calităţii de chiriaş înaintea datei de 25.01.1996, nerespectare care, dacă se confirmă, nu îmi aparţine, ci aparţine aparatului de specialitate al primăriei. Iată-le, sunt cel din dreapta, respectiv cel din stânga din clădirea din fundul curţii! Nu este strigător la cer să se vorbească despre mine «la grămadă» pentru «vânzarea frauduloasă a 1.000 locuinţe către persoane influente, cu cauzarea unui prejudiciu de 40 milioane euro»?! Oameni buni, eu sunt corect şi cinstit 100%, nu 99.99(9)%!”, a scris Nicolae Robu.

Edilul a scris şi un comentariu la postarea sa în care spune că nu are nimic de reproşat DNA, ci legii pe care o consideră ”proastă”. Robu spune că în astfel de cazuri nu şefii instituţiilor ar trebui traşi la răspundere, ci aparatul de specialitate.

Eu nu reproşez nimic DNA-ului, eu reproşez legii proaste, care duce răspunderea la primar, preşedinte de consiliu judeţean, ministru, etc., când, de fapt, răspunderea ar trebui să revină aparatelor de specialitate ale instituţiilor respective, care pentru asta există şi sunt plătite. Ocupanţii funcţiilor la vârf ar trebui să fie responsabili doar când dau dispoziţii / pun presiune într-un fel sau altul să se încalce legea, nicidecum când semnează cu bună-credinţă având din partea aparatelor de specialitate o mulţime de avize de fezabilitate, oportunitate şi, bineînţeles, legalitate”, a mai scris Robu.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...


Nicolae Robu a susţinut, sâmbătă şi o conferinţă de presă la sediul Primăriei Timişoara în care a explicat că atunci când a semnat vânzarea celor două case s-a asigurat că totul este legal, iar cei din apartul de specialitate l-au asigurat de legalitatea actului.

Legea e aberantă pentru că indiferent cine greşeste îl consideră responsabil pe cel din vârful instituţiei. Unde s-a mai pomenit aşa ceva? Atunci pentru ce există întregul aparat, dacă nu are răspundere şi aceasta îţi revine ţie în vârful instituţiei? Şi, presupunând că a greşit aparatul de specialitate şi nu au fost îndeplinite condiţiile, eu ca primar nu am greşit. Mai mult, am cerut aparatului de specialitate să-mi spună, după ce s-au semnat contractele cu aviz de legalitate, am cerut să mi se spună dacă sunt legale vânzările. Şi răspunsul a fost că a fost totul legal”, a spus primarul Nicolae Robu.

Nicolae Robu: "Si eu ca cetatean am fost indignat cand am vazut ca se duce la Ape Sambetei tot ce s-a agonisit"

Primarul municipiului Timişoara a reamintit că în urmă cu patru ani, s-a cerut Parchetului şi Poliţiei să investigheze felul în care au fost vândute locuinţe din patrimoniul oraşului. Inspectorii Corpului de control al premierului au fost de două ori la Primăria Timişoara.
Citeste si:
Ce acuzații i-a adus Dana Roba pastorului din Timișoara. Îl...
Ce acuzații i-a adus Dana...

”Eu consider că DNA a făcut un lucru firesc şi legitim. Până la urmă, în 2013 am cerut Parchetului şi Poliţiei să investigheze toate transferurile din proprietatea statului sau municipiului în proprietăţi private. Am cerut să se facă lumină, pentru că şi eu ca cetăţean am fost indignat când am văzut cum se duce pe apa sâmbetei tot ce s-a agonisit, în folosul unora care de care mai şmecheri. Cine a obţinut fraudulos acele avuţii trebuie să dea socoteală. Cum ar fi să fiu eu nemulţumit că se investighează?”, a mai spus Nicolae Robu.

Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil al oraşului Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.

Alături de fostul şi de actualul primar al Timişoarei mai sunt urmăriţi penal, tot pentru abuz în serviciu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul viceprimar Traian Stoia şi fostul director în Primăria Timişoarei Martin Staia.

Citeste si:
Primul apartament și bugetul: ce trebuie să iei în considerare
Primul apartament și bugetul:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.