Mai multi primari PSD din judetul Iasi se dezic de afirmatiile critice ale liderului filialei judetene Mihai Chirica la adresa conducerii partidului, edilii social-democrati afirmand ca seful PSD Iasi vorbeste in nume personal, fara acordul organizatiei.

Primarul localitatii iesene Schitu Duca, Mihai Mihalache, a declarat, marti, presei ca filiala PSD Iasi nu sustine declaratiile lui Mihai Chirica facute in ultimele zile si ca acesta vorbeste in nume personal.

”Afirmatiile facute de Chirica nu ne reprezinta, ne dezicem. Am avut o sedinta a Comitetului Executiv Judetean vinerea trecuta si am convenit ca nu vor mai exista luari de pozitie in lipsa unei consultari cu activul partidului. Daca Mihai Chirica vrea sa critice, sa o faca in nume propriu, ca persoana fizica, nu sa angajeze toata filiala, pentru ca ea nu ii este alaturi. Noi toti sustinem guvernul, dar il sustinem si pe Liviu Dragnea, presedinte al partidului“, a declarat primarul Mihai Mihalache.

La randul sau, primarul PSD al localitatii Ion Neculce, Gheorghe Sacaleanu, a afirmat ca in sedinta PSD Iasi s-a decis in mod clar sustinerea Guvernului, dar si a conducerii nationale a partidului, dar ca Mihai Chirica nu a inteles acest lucru.

”Noi am luat o hotarare, dar nu stim ce a inteles domnul Chirica. Multi colegi de partid nu-s multumiti de ceea ce a declarat Mihai Chirica dupa sedinta Comitetului Executiv Judetean. Sa vedem ce o sa se intample, el nu a vorbit in numele partidului”, a declarat primarul Gheorghe Sacaleanu.

Primarul localitatii Ipatele, Costica Pastarnac, sustine ca nu poti sa-ti faci popularitate, criticand partidul, asa cum face Mihai Chirica.

”Chirica nu a fost ales de nimeni, ci a fost numit ca interimar la conducerea filialei. Cei care l-au numit ca interimar pot sa-l si inlocuiasca, pentru a nu se mai intelege ca declaratiile lui sunt si ale filialei. Chirica poate spune ce vrea, dar in calitate de primar al Iasului. El nici nu-i cunoaste pe totii primarii PSD din judet”, a mai spus edilul din Ipatele.

Vicepresedintele PSD Iasi, Ovidiu Laicu, a cerut, duminica, demisia lui Mihai Chirica de la sefia organizatiei judetene PSD Iasi, pe care il acuza ca a devenit ”vedeta a propagandei de dreapta” si ca in loc sa lupte cu echipa ”a marcat autogol dupa autogol”.

Citeste si:
Capitala ar putea rămâne fără groapă de gunoi. „Mai avem 4-5 ani”
Capitala ar putea rămâne fără...

Laicu mai spunea ca, printr-un memoriu adresat conducerii centrale a PSD, a propus Biroului Permanent National al partidului, suspendarea din functia de vicepresedinte al PSD a lui Mihai Chirica, scrie News.ro.

El adauga ca „nimeni si nimic nu l-a mandatat pe domnul Chirica sa se exprime public si in numele Organizatiei PSD Iasi impotriva propriului partid, impotriva liderilor partidului si impotriva Guvernului format de PSD”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.