Presedintele USR, Nicusor Dan, a anuntat ca refuza orice consultare cu premierul Grindeanu in ceea ce priveste modfiicarea codurilor penale.

"Nu am fost contactat si premierul Grindeanu nu are legitimitatea de a conduce astfel de discutii. In primul rand, a propus doua texte de acte normative profund imorale si neconstitutionale. In la doilea rand, legiferarea este atributul Parlamentului si nu al prim-ministrului", sustine Nicusor Dan, citat de digi24.ro.

In cadrul conferintei de presa sustinuta la Palatul Parlamentului, Nicusor Dan a solicitat abrogarea OUG si retragerea din Parlament a proiectului privind gratierea.

"Cerem primului ministru si guvernului Grindeanu abrogarea OUG privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala si cerem retragerea, pentru ca poate sa o faca, a proiectului de lege privind gratierea de la dezbaterea din Parlament, pentru ca proiectul legii gratierii, ca si OUG care modifica Codurile penale, sunt fundamental viciate si ele pornesc de la nevoile unui grup de oameni politic corupti si nu de la nevoile societatii", a declarat Nicusor Dan, citat de antena3.ro.

Citeste si: Nicusor Dan, despre abrogarea OUG: Este o victorie uriasa a strazii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.