Premierul Sorin Grindeanu a spus duminica seara, in cadrul unei emisiuni TV, ca nu este exclusa situatia in care, dupa declansarea unui referendum pe tema gratierii, romanii vor decide "romanii vor vota impotriva continuarii luptei anticoruptie".

"O sa vedem decizia Parlamentului. Eu pot sa va spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic impotriva in ceea ce se spune in acea intrebare. (...) daca ne dorim continuarea luptei anticoruptie, la modul general. Intrebarea de fapt este urmatoarea - sigur, este un scenariu absurd: ce facem daca rezultatul referendumului este «nu»?", a spus Grindeanu, razand, potrivit digi24.ro.

El a afirmat ca o problema mai serioasa este daca sistemul, in intregul sau, este echilibrat.

"Toata lumea isi doreste (continuarea luptei anticoruptie - n.r.), dar avand parte de ce spuneam, de un sistem absolut perfect, intr-o balanta perfecta, iar eu ca cetatean sa ma simt sigur si aparat in drepturile fundamentale pe care le am in fata acestui sistem si sa am credinta ca nu este mai tare sistemul decat mine, simplu cetatean", a spus premierul.

Sorin Grindeanu a precizat ca acest referendum va avea un cost aproximativ de 20 de milioane de euro.

Premierul s-a aratat deschis si ideii lansate de PSD, privind referendumul pentru modificarea Constitutiei si interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. "Mi se pare o tema buna de referendum ceea ce a propus PSD", a spus el.

Citeste si:

Tariceanu: Exista riscul sa ajungem intr-un razboi civil

Cele mai ample proteste de dupa `89. Peste 90.000 de oameni au iesit in strada

Grindeanu, despre gratiere: Nu mi-e clar ce va propune Florin Iordache


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.