Presedintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri dimineata la Palatul Victoria, unde cel mai probabil va prezida sedinta de Guvern. Presa a vehiculat ca Guvernul va adopta astazi o OUG privind amnistia si gratierea, in conditiile in care ordinea de zi a Guvernului nu este publica.

UPDATE 10:45 A inceput sedinta de Guvern. „Avem o sedinta de Guvern ordinara. Salut prezenta domnului Klaus Iohannis, care conform Constitutiei prezideaza sedinta de Guvern”, a spus premierul Sorin Grindeanu.„Am o premiera astazi, este prima data cand particip la o sedinta de Guvern. Am decis in aceasta dimineata sa fac o vizita domnului prim-ministru. Am avut o discutie foarte aplicata si cu concluzii consensuale”, a declarat Klaus Iohannis.

„Sunt foarte multumit de felul in care va faceti cu totii datoria”, le-a mai spus presedintele ministrilor.

Sorin Grindeanu a afirmat ca ordinea de zi prevedea chestiuni legate de buget, dupa care Klaus Iohannis a luat cuvantul si a declarat ca „sunt doi elefanti in incapere: gratierea si modificarea codurilor penale”.

Klaus Iohannis a mai spus ca a ajuns la un consens cu Sorin Grindeanu pentru a nu fi bagate pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni si nici sa nu fie bagate peste noapte inainte de sedintele viitoare, conform Digi24.


HotNews a relatat, citand surse guvernamantale, ca Executivul va adopta, astazi, o Ordonanta de Urgenta care aduce o serie de modificari importante in legislatia penala, dar nu este clara intinderea lor.

Potrivit sursei citate ar urma sa fie gratiate o serie de pedepse si, pe langa gratiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislatia in ceea ce priveste abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu, conflictul de interese si institutia denuntatorului.

Presedintele are dreptul, potrivit Constitutiei, sa conduca sedintele de Guvern, conform Digi24.

„Presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii”, se arata in articolul 87 din Constitutie.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Articolul mai mentioneaza ca „Presedintele Romaniei prezideaza sedintele Guvernului la care participa”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.