Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, in plenul reunit, ca lista de ministri a noului Cabinet este dovada faptului ca acesta este ”feuda personala” a lui Liviu Dragnea si ofera Romaniei o viziune ”de tip feudal”.

Turcan a avertizat si ca nota de plata a masurilor promise de PSD - scaderi de taxe, reduceri de impozite, concomitent cu cresteri de salarii si pensii - va veni si vor plati romanii. ”Nu ati reinventat economia, nu ati reinventat capitalismul, si nici macar populismul nu l-ati reinventat. Dar, da, este adevarat, puteti sa-l duceti la cote nebanuite”, le-a spus ea social-democratilor, potrivit News.ro.

”Componenta acestui guvern, sustinut de PSD, ALDE si UDMR, este o palma data poporului roman (...) Nu ma refer doar la faptul ca la multe propuneri din campanie, PSD deja a renuntat. Insa lista guvernului ne arata un PSD incapabil de modernizare, feuda personala a unui sef abuziv, care incearca sa exercite puterea in toata Romania fix dupa cum a exercitat-o la Teleorman (...) Daca mai existau persoane care se indoiau de capacitatea PSD de a trage Romania inapoi, astazi primesc dovada suprema a viziunii de tip feudal pe care Liviu Dragnea si acest partid o ofera Romaniei”, a declarat Raluca Turcan de la tribuna Parlamentului.

Raluca Turcan: "Guvernul nu e al Romaniei, ci al lui Dragnea"

Presedintele interimar al PNL a mai spus ca ”membrii guvernului nu valoreaza doua parale” si ca sunt ”interpusii” lui Dragnea, carora liderul PSD le trimite ”in plic de la partid ce decizii au de luat in ziua respectiva”.

”Nimeni nu a votat ca deciziile guvernarii sa fie luate doar dupa ce se trece pe la partid pentru a se lua aprobare de la Dragnea. Nimeni nu a votat ca PSD, ALDE si UDMR sa faca amnistia coruptilor. Un guvern trebuie sa fie al unei tari. Acest Guvern nu va fi un guvern al Romaniei, ci un guvern al domnului Dragnea. Si niciodata guvernul personal al domnului Dragnea nu va putea fi transformat in guvernul european dorit de cetatenii romani, la 100 de ani de la Marea Unire”, a adaugat Turcan.

Ea a anuntat ca PNL nu va vota Guvernul Grindeanu, caruia i-a prezis o viata scurta precum ”imaginea cosmetizata a PSD din campania electorala”.

Raluca Turcan a lansat apoi critici punctuale la adresa ministrilor noului Cabinet, pe care i-a acuzat ca nu indeplinesc standardele de competenta, autonomie si transparenta dorite de romani. Despre ministrul Educatiei a spus ca a fost ales pentru ”a continua politicile de conservare a gastilor din sistem”, in vreme ce pe ministrul de Externe, Teodor Melescanu, l-a numit ”co-autor, in 2014, al celei mai sfidatoare incalcari a dreptului la vot”.

"Companiile straine au devenit, in retorica lui Dragnea, dusmanii poporului"

Raluca Turcan a avertizat noul Guvern ”sa lase in pace masurile de relaxare fiscala intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2017” si a atras atentia asupra discursului ”extrem de nociv” la adresa companiilor straine care ”au devenit, in retorica lui Liviu Dragnea si a PSD, dusmanii poporului”.
Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

”Nu puteti face deodata scaderi de taxe, reduceri de impozite si cresteri de salarii si pensii. La un moment dat, vine momentul adevarului. Si vor suferi romanii, nu dumneavoastra. Fie veti creste taxele, fie va veti imprumuta indatorand la greu generatiile viitoare. Fie veti arunca in aer deficitul mergand ca o masina cu viteza nebuna pe contrasens. Nu exista alta cale. Nu ati reinventat economia, nu ati reinventat capitalismul, si nici macar populismul nu l-ati reinventat. Dar, da, este adevarat, puteti sa-l duceti la cote nebanuite”, a mai spus Turcan de la tribuna Parlamentului.

Presedintele interimar al PNL i-a transmis prim-ministrului desemnat Sorin Grindeanu ca partidul pe care il conduce nu poate gira acest Cabinet atata vreme cat el se afla ”sub tutela” lui Liviu Dragnea.

”Partidul National Liberal va monitoriza cum se realizeaza programul PSD-ALDE-UDMR si vom face in fiecare saptamana un raport public pe aceasta tema. Ne mentinem opinia ca guvernarea este intemeiata pe o uriasa frauda de incredere si, din pacate, lucrul acesta il vede in fiecare zi o tara intreaga. Oamenii nu au nicio vina, ei isi doresc si merita sa le fie mai bine. Numai ca acest guvern, in afara de propaganda, nu are ce sa produca bun pentru cei multi”, a incheiat Raluca Turcan.

Citeste si:
Mesajul divinității pentru tine în acest an, în funcție de luna în...
Mesajul divinității pentru...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.