Co-presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu l-a avertizat, miercuri, pe presedintele Klaus Iohannis ca ar face ”un gest suicidal” daca l-ar respinge si pe Sorin Grindeanu, spunand ca singura solutie, intr-un asemenea scenariu, ar fi suspendarea din functie a sefului statului.

Apreciez foarte clar si fara niciun fel de echivoc ca un al doilea raspuns (negativ - n.r.) ar fi un gest suicidal al presedintelui. Atunci, singura solutie care ne ramane la indemana, este, desigur, declansarea procedurii de suspendare. Nu vreau sa ajungem in aceasta situatie, vreau sa fiu foarte clar. Incalcarea Constitutiei nu poate fi tolerata, atitudinea de dispret fata de votul cetatenilor nu poate fi tolerata asa incat la un moment dat trebuie intreprins ceva. Sper sa n-ajungem in aceasta situatie”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit News.ro.

El a precizat ca propunerea Sorin Grindeanu pentru functia de premier este raspunsul pe care PSD si ALDE au gasit de cuviinta sa-l dea ”ca urmare a crizei politice declansate in urma refuzului nemotivat al presedintelui de a o desemna pe Sevil Shhaideh”. ”Daca presedintele refuza si a doua oara, e clar ca ceea ce urmareste nu e altceva decat un joc de putere si amplificarea unei crize politice care i s-ar parea ca ii aduce avantaje. Atunci, sigur ca nu avem la dispozitie alte solutii politice inovatoare”, a mai precizat Tariceanu.

Sorin Grindeanu, presedintele CJ Timis este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anuntului facut de catre Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului National Executiv.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca social-democratii renunta la propunerea Sevil Shhaideh, dupa ce liderul partidului a vorbit cu Shhaideh, care i-a spus ca a primit amenintari cu moartea dupa nominalizarea ei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.