Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca social-democratii ii vor oferi presedintelui Klaus Iohannis un raspuns la solicitarea sa privind nominalizarea unui alt premier, care poate fi "intr-un fel sau in altul", urmand sa se decida si daca il vor transmite public sau institutional.

Update 18.05- Sorin Grindeanu, presedintele CJ Timis este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anuntului facut de catre Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului National Executiv.

"Am avut o discutie adanca, profunda in Comitetul Executiv National, in care i-am rugat pe colegi sa isi spuna parerea bazata si pe discutiile cu oamenii din judet. Sigur ca a fost un curent in ultimele zile, si ieri, si azi-noapte, si azi dimineata, mii de mesaje in care ne cereau sa trecem la suspendarea presedintelui. Intr-adevar, avem o arma foarte puternica reprezentata de majoritatea in Parlament, pentru ca e puterea data de popor. In acelasi timp, nu sunt iresponsabil sa folosim aceasta arma in a face rau tarii", a declarat Liviu Dragnea.

In consecinta, Comitetul Executiv National al PSD a decis sa-l propuna pe Sorin Grindeanu, presedintele CJ Timis si sef al organizatiei judetene. ”Am ales sa nu aruncam tara intr-o criza politica. Am propus colegilor mei, dupa ce m-am consultat cu domnul Tariceanu si sustine aceasta propunere, ca propunerea noastra sa fie domnul Sorin Grindeanu. Nu e agent Hamas, poate se descopera ca este KGB, ca a omorit pe cineva... Sper ca aceasta propunere sa fie luata in serios”, a spus Dragnea, care a precizat ca el a facut propunerea in cadrul CExN.

"Astazi, dupa Comitetul Executiv National, presedintele o sa primeasca raspunsul la solicitarea dumnealui. Care va fi intr-un fel sau in altul"
, a spus Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a precizat ca se va decide daca raspunsul oferit presedintelui va fi dat public sau institutional. "O sa facem ceva civilizat, suntem oameni civilizati", a adaugat Dragnea.

El a completat ca nu a mai avut alte discutii cu presedintele Iohannis in aceste zile. Dragnea nu a vrut sa comenteze nici informatiile aparute in presa privind motivele care ar fi stat in spatele refuzului lui Iohannis fata de Sevil Shhaideh. "Daca vreo institutie a statului roman, in mod oficial, isi asuma niste informatii pe care le-ar fi dat presedintelui, asa ceva comentez", a explicat el.

Liderii PSD se intrunesc miercuri, de la ora 16.00, in Comitetul Executiv National, pentru a decide ce nominalizare vor face pentru functia de prim-ministru si ce pozitie va adopta partidul dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Partidul Social-Democrat ar urma sa anunte miercuri, dupa sedinta Comitetului Executiv National, noua propunere de premier, care nu va fi Liviu Dragnea, iar daca presedintele Klaus Iohannis va respinge si aceasta nominalizare, social-democratii intentioneaza sa inceapa demersurile pentru suspendarea din functie a sefului statului, au precizat surse politice pentru News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.