Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, pentru News.ro, referitor la refuzul presedintelui Kluaus Iohannis de a accepta propunerea de premier a PSD-ALDE, ca este dreptul seful statului sa faca acest lucru, precizand ca ar fi ”extrem de interesant sa aflam de ce a luat aceasta decizie presedintele”.

”E dreptul constitutional al presedintelui sa accepte sau sa refuze o propunere, indiferent despre cine este vorba, de aceea eu nu cred ca avem foarte mult de comentat, pentru ca nu s-a intamplat nimic care nu corespunde spiritului si literei Constitutiei. Din acest punct de vedere, prea multe comentarii nu vreau sa fac, dar sigur, argumentele sunt importante. Ar fi extrem de interesant sa aflam de ce a luat aceasta decizie presedintele, dar nu sunt eu cel care poate sa solicite o argumentare sau o explicatie mai detaliata”, a declarat Liderul UDMR, pentru sursa citata.

Totodata, Kelemen a precizat ca s-ar putea sa nu poata fi date aceaste explicatii daca sunt aspecte care tin de prezenta Romaniei in NATO.

”Daca in spatele refuzului exista motive care tin de prezenta noastra in Alianta Nord-Atlantica si tot ce inseamna din acest punct de vedere securizararea informatiilor in cadrul Aliantei”, a aratat Kelemen.

Liderul UDMR a spus ca seful statului nu a facut altceva decat sa ”solicite de la coalitia de guvernare PSD-ALDE o alta propunere”.

"PSD va veni cu o alta propunere de premier"

De asemenea, el a mentionat ca alianta PSD-ALDE va veni cu o alta propunere de premier.

”Ar fi bine sa avem guvern, sa avem buget in luna ianuarie votat in Parlament, dar sunt convins ca cei care fac coalitia de guvernare vor veni cu o alta propunere”, a spus liderul UDMR.

Depinde de persoana premierului cum vom vota in ceea ce priveste investirea guvernului. (...) Inainte sa semnam o colaborare parlamentara cu coalitia PSD-ALDE am spus ca asteptam nominalizarea. Cand a fost facuta nominalizarea am semnat acel protocol. Si acum lucrurile stau la fel. Votul nostru pentru guvern si pentru programul de guvernare depinde de persoana premierului. Nu pot sa spun ca am semnat un cec in alb sau nu conteaza persoana prim-minstrului”, a spus Kelemen, intrebat cum va vota formatiunea politica pe care o conduce daca PSD va face o alta propunere de premier.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Referitor la o alta propunere, Kelemen a afirmat ca Liviu Dragnea nu se va autopropune.

”Sunt convins ca Liviu Dragnea nu va face o autopropunere, pentru ca stie si el, asa cum stim cu totii foarte bine ca nu va accepta presedintele o astfel de nominalizare.(...) Aici argumentele legale sunt de partea lui Iohannis”, a mai spus liderul UDMR.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.