Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost ales, miercuri, in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, cu 216 voturi ”pentru” si 101 voturi ”impotriva”. Calin Popescu Tariceanu a fost reales, cu 87 de voturi ”pentru”, in functia de presedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD si ALDE si singura nominalizare a partidelor pentru aceasta functie.

Liviu Dragnea, a fost ales, miercuri, in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, functie despre care spunea, in luna iunie, dupa demisia lui Valeriu Zgonea, ca este "aproape zero", scrie News.ro.

"Am ajuns ca in fiecare zi sa vorbim despre aceasta functie ca si cum este functia de sef al Universului. Va spun ca din punctul meu de vedere aceasta functie are o importanta aproape de zero. Fiind ocupata de Valeriu Zgonea, mi-ar fi mie rusine sa ocup aceasta functie dupa el. Daca as vrea vreodata sa fiu presedintele Camerei Deputatilor ar trebui sa fie neaparat cineva care sa se sacrifice ca sa fie acest interval. Ce face functia in Romania? Aduce paine pe masa romanilor?
", spunea atunci Dragnea, in contextul discutiilor privind posibilitatea preluarii sefiei Camerei Deputatilor de catre Victor.

Calin Popescu Tariceanu, ales presedinte al Senatului

Impotriva lui Tariceanu au votat 40 dintre senatorii prezenti. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar doua voturi au fost declarate nule.

Co-presedintele ALDE si actualul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost singura propunere pentru sefia Senatului, dupa ce PNL, USR si PMP au refuzat sa faca vreo nominalizare, iar UDMR a anuntat ca il va sustine pe Tariceanu.

Inainte de vot, liderul grupului senatorial al PSD, Serban Nicolae a anuntat ca social-democratii il propun pentru presedintia Senatului pe ”domnul senator Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.