Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, sambata, la Sibiu, ca negocierile pentru formarea unui guvern de dreapta continua, spunand ca este ”un efort, un proces de negociere” si ca liberalii au datoria sa incerce.

Raluca Turcan a fost intrebata, sambata, la Sibiu, dupa ceremonia inmanarii mandatelor de parlamentari pentru cei noua senatori si deputati din judet, daca mai exista vreo sansa pentru formarea unui guvern de dreapta.

”Oamenii au nevoie de dezvoltare, de bunastare si, pentru a obtine lucrul acesta, au nevoie de o guvernare responsabila. Din nefericire, programul economic al PSD nu este sustenabil, ascunde in spate cresteri de taxe si impozite. Programul economic al PSD nu poate sa aduca acea bunastare pe care oamenii o asteapta si acea dezvoltare de care avem nevoie. Asadar, cred ca avem acea datorie sa oferim Romaniei un program de guvernare de dreapta, un program sustenabil, care sa uneasca si oamenii si ideile si proiectele pentru ca Romania sa aiba o sansa de a se dezvolta in mod sustenabil”, a raspuns Raluca Turcan.

Liderul interimar al PNL a adaugat ca liberalii respecta votul primit de PSD

De asemenea, Raluca Turcan a adaugat ca nu poate fi ignorat absenteismul precum si faptul ca ”matematic” exista posibilitatea formarii unei forte de dreapta in Parlament.

”Mai urmarim si o clarificare pentru ca oamenii au nevoie ca de aer de un comportament onest din partea oamenilor politici. Acest comportament onesc inseamna sa nu-i amagesti, imseamna sa le oferi solutii care pot fi sustinute si sa faci un efort constant pe o perioada mai lunga de timp. Va dau exemple pe Educatie. L-am auzit pe presedintele PSD Dragnea spunand ca va oferi crese si gradinite, alimentatie in scoli, after-school. Toate sunt proiecte pe care le-au respins constant patru ani de zile si au invocat inclusiv lipsa resurselor financiare. Tot presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca este imposibil sa aloci Educatiei 6% din PIB. Deci, este un non sens, este o fractura de logica si este o perpetuare a fraudei de incredere cu care, din nefericire, PSD a castigat aceste alegeri. E adevarat, PSD a primit un vot important si PNL respecta votul primit, dar, in acelasi timp, nu poti sa nu te gandesti ca a existat un absenteism important si la faptul ca, matematic, daca valorile si principiile de dreapta, obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Romaniei ar fi respectate exista posibilitatea unei forte politice in Parlament”, a mai spus Turcan.
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebata daca negocierile pentru formarea unui guvern de dreapta continua, Turcan a raspuns ca liberalii au datoria sa incerce, scrie News.ro.

”Continuam efortul pentru a obtine un guvern de dreapta. Este un efort, un proces de negociere si avem aceasta datorie sa incercam. Atata timp cat nu crezi in solutiile pe care cineva le propune pentru oameni, ai aceasta datorie, pentru oameni, sa incerci continuarea, chiar daca pare greu, chiar daca exista tot felul de intoxicari in spatiul public”.

Turcan a catalogat drept ”intoxicari” informatiile potrivit carora i s-ar fi propus lui Calin Popescu Tariceanu sefia PNL

Aceasta a mai precizat, raspunzand unei intrebari, ca ”au fost discutii cu toate partidele, discutii informale, nu s-au promis functii”.

”Pur si simplu incercam sa adunam oamenii in jurul unui scop comun, acela de a da oamenilor o guvernare, sanatoasa, solida”, a incheiat Turcan.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Citeste si: Tariceanu: Mi s-a propus sa preiau conducerea PNL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.