Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca i s-a propus sa preia conducerea PNL, propunere pe care nu o poate lua in considerare, insa a adresat o invitatie tuturor celor care vor sa se alature ALDE, spunand ca sunt bineveniti in partid.

UPdate 18.21- Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat ca la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat niciodata despre oferirea functiei de presedinte al liberalilor lui Calin Popescu Tariceanu, admitand ca au existat discutii informale cu acesta in care insa nu s-a pus aceasta problema.

”Mi s-a propus sa preiau conducerea PNL. Privesc cu uimire la ceea ce se intampla. Nu vreau sa introduc mai adanc cutitul in rana. PNL are nevoie de o clarificare ideologica bazata pe principiile partidului”,
a spus Tariceanu.

El a afirmat ca, in perspectiva, vor putea exista discutii, scrie News.ro.

”Nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Aceste propuneri din partea PNL nu le putem lua in considerare. Toti cei care doresc sa ni se alature sunt bineveniti si ii asteptam alaturi de noi”,
a precizat liderul ALDE.

Tariceanu a mai spus ca ofertele pentru a face parte din formula de centru-dreapta au inceput ”ca la licitatie”

”Au fost numeroase incercari de a fi convinsi sa ne raliem unei astfel de formule, asa numita formula de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au inceput ca la licitatie. Ni s-a oferit din ce in ce mai mult doar, doar a ne convinge sa acceptam. Pentru mine, reunificarea miscarii liberale nu este un lucru care sa ma lase indiferent. Mi s-a propus chiar sa preiau conducerea PNL. Sigur ca, avand in vedere ca am fost presedintele PNL si avand in vedere soarta partidului in ziua de astazi, privesc cu mahnire la ceea ce se intampla si nu vreau sa introduc cutitul mai adanc in rana, nu vreau sa vorbesc astazi in niciun fel in termeni peiorativi despre ceea ce s-a intamplat in PNL. Vedem cu totii si alegatorii s-au lamurit. Eu cred ca PNL are nevoie, inainte de orice, inainte de a face o discutie cu noi, are nevoie de o clarificare ideologica, bazata pe principiile si valorile care au definit acest partid. Sigur ca, in perspectiva, vom vedea, vom putea sa discutam. Dar astazi pentru toata lumea, inclusiv pentru PNL, trebuie sa fie clar ca orice optiune politica trebuie sa plece de la vointa cetatenilor, pentru ca altfel nu mai facem politica cu fata catre cetateni, ci ne rezumam mai degraba la solutii care sa satisfaca orgolii, ambitii personale”, a subliniat copresedintele ALDE.

Tariceanu nu poate lua in considerare ofertele pe care le-a primit din partea PNL

“Nu-mi schimb pozitia si atitudinea si nu voi face concesii acolo unde nu este nevoie. Sigur ca in politica este nevoie sa faci compromisuri, dar nu faci compromisuri cu tine si cu propriul electorat. Electoratul ne-a dat un anumit vot pe care eu inteleg sa-l respect pana la capat. Ca atare, aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua in considerare din acest motive. Dar, sigur, colegilor cu care am discutat le-am spus: toti cei care doresc sa ni se alature, pentru ca astazi se vede foarte clar care este adevaratul partid liberal in Romania, adica ALDE, toti care vor sa ni se alature sunt bineveniti si ii astept alaturi de noi sa puna umarul la reconstructia redresarii Romaniei, din punct de vedere economic, politic”, a declarat liderul ALDE.

Calin Popescu Tariceanu a observat o disponibilitate pe care nu a mai vazut-o inainte din partea PNL

“Nu cred ca este un lucru esential cine a facut oferta (de a prelua conducerea PNL - n.r.) si sa intram in detaliile astea ca parca coboram intr-o zona de detalii care nu aduc nimic in plus. Ceea ce este important este ca am observat in momentul acesta ca pare sa existe o disponibilitate pe care nu am vazut-o inainte din partea PNL. Trebuie sa tineti cont ca eu a trebuit sa suport nemumarate acuzatii, jigniri, vorbe umilitoare din partea unor oameni din PNL care nu stiu sa-si calibreze discursul politic si pana la urma pentru un interes mai mare legat de liberalismul din Romania eu sunt dispus intotdeauna la un dialog”, a subliniat copresedintele ALDE.

Nu il intereseaza neaparat o functie de presedinte al unei formatiuni

”Problema e ca PNL astazi nu e un partid liberal. O astfel de discutie ar trebui sa inceapa de la principii si de la valori, nu de la pozitii. Pe mine nu ma intereseaza neaparat sa am o functie de presedinte. Cred ca cel mai important ar fi fost daca PNL isi decide care este profilul politic”, a conchis Calin Popescu Tariceanu.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca au existat ”demersuri mai putin oficiale” ale PNL catre ALDE, insa nu au avut loc discutii oficiale privind o eventuala majoritate, pe motiv ca liberalii incearca doar sa ”iasa din incurcatura” dupa alegeri si sunt pe pozitii ”foarte indepartate” ideologic de ALDE.

Citeste si: Dragnea: Il sustinem pe Tariceanu pentru presedintia Senatului. La Camera Deputatilor, va fi un membru PSD


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.