Prin aceasta victorie legislativa, Ninel Peia sustine ca l-a "ingenuncheat pe Soros pentru prima data in Romania". Daca legea va fi promulgata de Iohannis, cei care predau educatie sexuala in invatamantul romanesc risca inchisoare de la 3 luni pana la 2 ani.

"Legea Inocentei Copilariei a trecut de Senat!", anunta Ninel Peia, fost deputat PSD, cu entuziasm.

Articolul 1 prevede ca ”se interzice predarea catre elevii din invasamantul prescolar, primar si gimnazial a unor informatii si cursuri cu privire la educatia sexuala fara acordul scris al parintilor sau tutorelui”.

Peia sustine, in expunerea de motive, ca educatia sexuala facuta la varste fragede risca sa traumatizeze copiii. ”Exista deja scoli unde copile de 10 ani pleaca rusinate de la aceste «cursuri», sunt baieti care nu mai inteleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rau sa ai sentimente erotice pentru Ionel si nu pentru Diana. Aceste vlastare (...) sunt traumatizati de informatii care nu sunt, nu au fost si nici nu vor fi specifice unei copilarii normale, a singurei faze din viata fiecaruia care a fost binecuvantata cu miracolul inocentei”, crede Ninel Peia.

Acesta a publicat si pe Facebook un mesaj prin care spune ca prin aceasta victorie legislativa "Soros a fost pus cu botul pe labe."

Reamintim ca peste 60 de ONG-uri sustin introducerea educatiei sexuale in scoli. Intr-un comunicat intitulat "Apel de urgenta pentru educatie sexuala in scoli", adresat Ministerului Educatiei, organizatiile avertizeaza ca "traim intr-o societate in care se transmit masiv informatii distorsionate despre sexualitate, prin canalele media, din care lipsesc elemente ce tin de responsabilitate, intelegerea functionarii propriului corp si respectul in relatiile intime. Statul roman, prin educatia pe care o ofera generatiilor tinere, are datoria de a cultiva respectul si egalitatea intre femei si barbati, acceptarea diversitatii si cunoasterea despre afectiune si sexualitate, care sa-i faca pe copii si tineri sa se inteleaga pe sine si pe cei din jur." - se arata in apelul public initiat de Coalitia pentru Egalitate de Gen (10 organizatii) si Asociatia "Sexul versus Barza" si sustinut de alte 56 de organizatii neguvernamentale, printre care Consiliul National al Elevilor (CNE), Consiliul Tineretului din Romania (CTR) si Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). In total 67 de organizatii promoveaza acest demers.".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Educatia sexuala obligatorie este necesara inainte ca tinerii sa devina activi sexual. O arata statisticile, o arata realitatea din jurul nostru. O arata si atitudinea oficiala a Romaniei la nivel international cu privire la educatia sexuala: tara noastra este semnatara a Programului de Actiune al Conferintei Internationale a ONU privind Populatia si Dezvoltarea care prevede educatie sexuala si servicii de planificare familiala accesibile si de calitate pentru toti. O arata chiar si legea din Romania: reamintim ca obligativitatea educatiei sexuale in unitatile scolare este recunoscuta prin Legea 272/2004 (republicata in 2014) privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Insa, in practica, in scolile din Romania nu se schimba nimic.", mai arata ONG-urile in mesajul lor catre autoritati.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.