Viorica Chereches, manager al Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie din municipiul Baia Mare, care a candidat pentru Camera Deputatilor pe listele PNL, a precizat, marti, pe pagina sa de socializare, ca va sustine in noul Parlament realizarea proiectului " Parcul Natural Firiza" situat in Muntii Gutai.

Viorica Chereches (PNL) a sustinut la o intalnire cu locuitorii din cartierul Ferneziu a municipiului Baia Mare ca odata implementat acest proiect va fi asigurata protectia zonei si vor fi generate noi locuri de munca.

Ea a mentionat ca proiectul " Parcul Natural Firiza" a fost initiat de fiul ei, Catalin Chereches, primar ales al municipiului Baia Mare, aflat in prezent in arest la domiciliu.

"Daca fiul meu, in calitate de deputat, a reusit sa obtina in anul 2010 o finantare pentru reabilitarea Caminului Cultural din Firiza care era o ruina, mai apoi, ca si primar, a continuat cu implementarea sistemului de apa si canalizare in acest cartier eu am sa incerc tot ce se poate in Parlamentul Romaniei pentru a aduce fonduri spre aceasta zona. Firiza, Blidari si Valea Neagra merita sa aiba parte de toate valorile si traditiile pentru ca este pacat sa nu ne mandrim cu aceste locuri", a precizat Viorica Chereches, deputat PNL.

Ea a sustinut ca prin infiintarea Parcului Natural Firiza s-ar putea impulsiona investitiile in ecoturism si silvoturism.

"Aceasta zona, prin infiintarea Parcului Natural Firiza, un proiect la care Catalin (Chereches - n. red) tine foarte mult, considerandu-l cel mai important pentru destinul orasului, poate sa impulsioneze investitiile in ecoturism si silvoturism, colectarea si procesarea ecologica a fructelor de padure si a ciupercilor, ingrijirea si protejarea mediului natural, a florei si faunei sau vanatoare ecologica cu aparatul de fotografiat. Acest proiect poate fi o sursa importanta in generarea de locuri de munca si de venituri pentru cei din Ferneziu, Firiza, Blidari, Valea Borcutului, Valea Rosie si Valea Usturoiului. In acest fel Baia Mare poate sa redevina statiune balneoclimatica, asa cum a fost definita acum 100 de ani" , a spus Viorica Chereches.

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

Viorica Chereches a obtinut un mandat de deputat la alegerile parlamentare de duminica, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.