Politica13 Decembrie 201612:15

Lectura de 2 minute

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, spune ca nu impartaseste pesimismul ''din jur'' cu privire la rezultatul alegerilor parlamentare si "nu va tacea" dupa ce isi incheie mandatul.

"Va multumesc foarte mult pentru sustinere in tot acest an greu, dens si interesant. Celor care m-ati sustinut, celor care m-ati criticat si de la care am invatat ceva, chiar si celor care m-ati injurat pentru ca si voi sunteti din cetate. Nu impartasesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi in care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflecta ceea ce vor alegatorii. Mai sunt multi, cei mai multi, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care ii fac sa reclame perfectiune in politica sau pur si simplu din indiferenta. Pe acestia sper ca, intr-o zi, sa ii putem convinge sa voteze. A vota este esenta cetateniei active. A sta pe margine, chibit, pentru ca apoi sa critici superior si spui ca nu esti responsabil de rezultat mi se pare o lasitate", a scris Raluca Pruna, luni, pe contul de Facebook.

Ea sustine ca s-a intors in Romania "cu multa dragoste pentru tara'', "din patriotism" si spune ca nu va "tacea" dupa ce isi incheie mandatul de ministru.

"Am primit enorm in acest an: mi-am reintalnit profesorii din facultate, am cunoscut scriitori, creatori care au contribuit la formarea mea, profesionisti din multe domenii care fac ca tara noastra sa mearga mai departe. Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm sa duc acest mandat. Pentru toti acestia am incercat sa dau - in timp scurt, in conditii politice destul de vitrege - tot ce am putut mai bine. Onest si neprefacut. Am si dezamagit uneori, fara indoiala, dar nu cu buna stiinta. Am avut dezamagiri la fel de mari in acest mandat. Cea mai mare, cu ocazia primei mele motiuni, din partea unei senatoare. De la tribuna Parlamentului, m-a intrebat retoric de ce am venit in Romania si mi-a cerut sa nu spun 'din patriotism', pentru ca nu crede asta. Nu am raspuns atunci. A ajuns demagogic sa spui ca esti patriot. Va spun acum ca exact de asta am venit. Si exact din acelasi motiv nu voi tacea dupa ce imi termin mandatul. Cred ca Romania, asa cum o cunosc eu, poate si merita mult mai mult", a mai scris Raluca Pruna conform Agerpres.

Ministrul Justitiei promite ca, inainte sa isi incheie mandatul, va publica bilantul "acestui an extraordinar, care e numai inceputul, cu implinirile si neimplinirile lui".

Citeste si:
Citu nu a vrut sa fie votat de PSD: "Cum sa negociezi cu astfel de...
Citu nu a vrut sa fie votat...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.