Fostul lider cubanez Fidel Castro a murit la varsta de 90 de ani, anunta BBC, citand televiziunea de stat cubaneza. Deocamdata nu se cunosc alte detalii legate de moartea lui Castro.

Fratele fostului presedinte, Raul Castro, a precizat ca Fidel Castro, "comandantul si liderul Revolutiei cubaneze" a murit in 25 noiembrie, la ora 22.29 si ca va fi incinerat in cursul zilei de sambata.

"Conform vointei exprimate de camaradul Fidel, ramasitele sale pamantesti vor fi incinerate la primele ore ale zilei de sambata", a spus Raul Castro.

De asemenea, el a precizat ca detalii ale ceremoniilor de omagiere a lui Fidel Castro vor fi facute publice.

Televiziunea cubaneza nu a oferit alte detalii legate de moartea lui Castro.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumatate de secol inainte de a preda puterea fratelui sau, Raul, in 2008.

Sustinatorii sai l-au considerat ca fiind omul care a redat Cuba poporului, dar adeversarii sai l-au acuzat de reprimarea brutala a opozitiei.

In luna aprilie a sustinut un discurs in ultima zi a Congresului Partidului Comunist, scrie BBC. El a spus ca ideile comuniste inca sunt valabile si ca poporul cubanez va fi victorios.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.