Politica24 Noiembrie 201617:15

Lectura de 2 minute

Partida Romilor Pro Europa sustine, la nivelul judetului Dambovita, candidatii social-democrati la alegerile parlamentare, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu.

El a spus ca intre cele doua formatiuni s-a semnat un protocol de colaborare pe patru ani, cu mai multe obiective, printre care si aceasta intelegere politica.

''Intre organizatia PSD Dambovita si Partida Romilor Pro Europa, sucursala judetului Dambovita, reprezentata de domnul Vasile Moise, am semnat la inceputul acestei saptamani un protocol de colaborare pentru o perioada de patru ani, 2016-2020, avand in vedere implementarea unor obiective comune in domeniul politic, economic, social si cultural. Am stabilit prin acest protocol ca Partida Romilor Pro Europa va sustine candidatii PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 la Senat si Camera Deputatilor'', a precizat presedintele PSD Dambovita.

Protocolul intre organizatiile judetene din Dambovita ale Partidei Romilor Pro Europa si PSD prevede actiuni comune si in accesarea de fonduri europene si guvernamentale pentru sustinerea comunitatii de romi.

''De asemenea am stabilit ca in urmatorii patru ani, de la nivel parlamentar, de la nivelul consiliului judetean, de la nivelul tuturor unitatilor administrativ teritoriale vom sustine anumite actiuni comune care sa conduca la cresterea accesului populatiei de etnie roma la serviciile publice, educatie, sanatate, asistenta sociala, ocuparea fortei de munca. De asemenea am convenit sa dezvoltam, sa implementam in parteneriat programe si proiecte comune, care vizeaza dezvoltarea si incluziunea sociala a minoritatii romilor, la nivelul judetului Dambovita, programe si proiecte sustinute financiar din fonduri europene si/sau nationale, judetene sau locale'', a mai spus Tutuianu citat de Agerpres.

Citeste si:
PSD cere liberalilor să comunice românilor informațiile despre...
PSD cere liberalilor să...

In judetul Dambovita, Partida Romilor Pro Europa a mai avut protocoale de sustinere a candidatilor PSD la alegerile locale din 2012 si la cele prezidentiale din 2014, iar in 2008 a avut un acord de sustinere semnat cu PDL.

''Asa cum stie toata lumea ca aceasta minoritate roma, cu ani in urma, a fost invatata sa voteze totdeauna cu trei trandafiri. Sunt multi care deja au inceput sa inteleaga ca a face o alianta, a face o intelegere cu un partid politic trebuie sa dai dovada si de seriozitate'', a declarat presedintele Partidei Romilor Pro Europa Dambovita, Vasile Moise, la conferinta de presa sustinuta la sediul organizatiei judetene a PSD.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.