Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins ideea adoptarii rapide a Legii salarizarii unitare in sistemul bugetar, afirmand ca o asemenea lege nu poate fi votata fara o dezbatere ampla si ca guvernul Ciolos a refuzat sa lucreze pe proiectul primit de la guvernul precedent.

”Mergem si votam de maine (n.r. marti), ca sa fim siguri, si ne vine dupa aia legea”, a comentat ironic Liviu Dragnea disponibilitatea aratata de Alina Gorghiu ca parlamentarii PNL sa vina in sesiune extraordinara pentru a vota nou Lege a salarizarii in sectorul public.

Presedintele PSD a afirmat ca un asemenea proiect nu poate fi adoptat in graba, fara o ampla dezbatere publica. ”Ni se cere sa lasam orgoliile si sa venim sa votam o lege intr-o zi fara niciun fel de dezbatere (...) Se reaseaza tot sistemul public din Romania, cum sa votezi o asemenea lege in doua zile? Eu stiu ce s-a intamplat: cei de la PNL l-au presat pe Dacian Ciolos, Ciolos l-a presat pe Dragos Paslaru, eu stiu din interior: «Dom’le, iesi cu ceva ca sa reparam putin prostia pe care am facut-o sa atacam la Curte legea cu cele 15% cresteri»”, a declarat Dragnea.

Social-democratul l-a acuzat pe primul-ministru de faptul ca nu si-a respectat angajamentul facut la inceputul mandatului de a promova Legea salarizarii pe baza proiectului lasat de catre guvernul Ponta. ”Am discutat despre legea salarizarii si i-am spus ca este un proiect de lege lasat acolo, il pot completa, dar sa vina cu el pana in primavara in Parlament ca sa poata intra in vigoare de la 1 iulie 2016. Aduceti-va aminte ca se angajase la asta si acolo stabilisera ca termen ca in martie 2016 sa vina cu aceasta lege in Parlament. N-au venit cu asta, acum este o actiune pur electorala, au atacat la Curtea Constitutionala legea de marire cu 15% avand ca principal argument ca nu se poate opera o marire de salarii cu sase luni inainte de terminarea mandatului unui Guvern si vin acum sa propuna o lege cu trei zile inainte de alegeri”, a spus Dragnea.

Presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, luni, la B1, ca este dispusa sa vina in campania electorala la Parlament, pentru o sesiune extraordinara, in care sa se dezbata legea salarizarii unitare pentru ca aceasta sa se aplice incepand cu 1 ianuarie 2017, si a facut apel la cei de la PSD sa treaca peste orgolii, pentru a se adopta aceasta lege, scrie News.ro.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

”Optiunea noastra ferma este ca aceasta lege sa se poata aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca sa se realizeze acest calendar strans, dar nu din vina noastra, cred ca ar fi sanatos ca pret de doua-trei zile sa uitam de campania electorala. Eu, una, ma angajez sa vin in sesiune extraordinara si sa sustin o lege benefica pentru toata lumea”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adaugat ca nu ar fi rau ca o sesiune extraordinara sa fie convocata in perioada urmatoare. ”Daca PSD reuseste sa depaseasca orgoliul, ca nu are paternitatea proiectului de lege, desi a tot promis-o, eu am toata disponibilitatea de a dezbate lege in Parlament si sa o facem sa devina realitate de la 1 ianuarie 2017”,, a spus presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.