Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, duminica, in cadrul evenimentului de lansare a candidatilor partidului la alegerile parlamentare, desfasurat la Sala Palatului, ca sloganul PMP in campanie este ”Lupt pentru Romania”, iar obiectivul principal, unirea cu Republica Moldova, acest lucru putand fi posibil in cinci sau sase ani.

Liderul PMP s-a declarat impresionat, in discursul sau, de entuziasmul de la Sala Palatului, marturisind ca a mai vazut acest entuziasm pe vremea PDL, ”cand exista acest partid minunat”.

”Nu am crezut ca voi mai vedea aceasta sala plina cu oameni care prin entuziasm, si asta arata ca nu am gresit incercand constructia unui partid nou”, a spus Traian Basescu, acuzand ”sistemul” ca nu isi doreste intrarea PMP in Parlament.

”Vor avea o deceptie grava, PMP va intra in Parlament cu un scor foarte bun, si asta cu certitudine nu datorita mie, ci eforturilor voastre. Sloganul nostru in aceasta campanie este «Lupt pentru Romania»”, a spus Traian Basescu.

Liderul PMP a vorbit si despre obiectivul partidului la alegerile parlamentare. El a povestit ca, in timp ce era student la Institutul de Marina, avea un dascal care preda psihologie.

”Cand aveam cursuri, avea Harta Romaniei mari si spunea: «Voi, dragi studenti, o sa bateti marile si oceanele, o sa ridicati drapelul la catarg, dar trebuie sa stiti ce acopera tricolorul», si ne arata harta Romaniei mari”, a spus Traian Basescu, vizibil emotionat.

El a continuat: ”Obiectivul nostru este unirea Romaniei cu Republica Moldova. Unirea se va face cand cetatenii din stanga Prutului vor fi convinsi in proportie de peste 50% ca vor acest lucru si cand Romania va proba cetatenilor Republicii Moldova ca e mai bine sa fim uniti decat sa traim in doua state independente”.

Traian Basescu a mentionat ca aceasta unire se va produce in 5 - 6 ani, pentru ca in Republica Moldova exista un curent unionist.

”In 2015, acest curent avea 3%, era efectul propagandei sovietice care destelenise mintile romanilor. Astazi, 550.000 de cetateni ai Republicii Moldova au si cetatenie romana. Orice sondaj, astazi, arata ca de la 3% in 2015, am ajuns la 35%”, a mai afirmat liderul PMP.

Citeste si:
Românii din diaspora au început deja să meargă la alegerile...
Românii din diaspora au...

Traian Basescu l-a criticat pe presedintele Klaus Iohannis pentru demersul de a stabili o comisie care sa se ocupe de obiectivul de tara.

”Este inadmisibil, tu, sef de stat, sa vii sa spui, veniti, voi, mintile cele mai luminate, si spuneti care e obiectivul de tara. Nu, asta este treaba ta”, a aratat Traian Basescu, mentionand ca obiectivul principal al Romaniei trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.