Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Dontu a initiat o propunere legislativa pentru organizarea si desfasurarea referendumului national privind revizuirea Constitutiei, in sensul de a defini familia traditionala ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie.

Ovidiu Dontu a amintit ca aceasta initiativa cetateneasca a primit marti raportul de admitere in Comisiile reunite de Constitutionalitate si Juridica a Senatului. De precizat ca Ovidiu Dontu a fost cel care a condus sedinta celor doua comisii reunite, raportul fiind adoptat cu unanimitate de voturi. Dupa aceasta etapa, initiativa cetateneasca de modificare a constitutiei va intra in dezbaterea Senatului.

„Familia trebuie sa ramana intemeiata exclusiv pe casatoria dintre un barbat si o femeie. Societatea romaneasca are nevoie ca aceasta definitie sa fie ridicata la rang constitutional si sa fie inscrisa in Constitutie. Am condus Comisiile reunite de Constitutionalitate si Juridica ale Senatului Romaniei, care au votat in unanimitate pentru adoptarea raportului de admitere a initiativei cetatenesti semnata de trei milioane de romani, din toate zonele tarii, care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”, a spus Ovidiu Dontu. El a explicat ca daca legea va fi votata si in plenul Senatului si va fi adoptata si de Camera Deputatilor, urmeaza sa fie revizuit articolul 48 din Constitutia Romaniei prin care se defineste familia. Senatorul PSD de Suceava a spus in acest sens se va inlocui sintagma „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”, cu sintagma „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

„In cuvantul meu in cadrul comisiei am aratat ca aceasta norma juridica exista in legislatia romaneasca, iar acum nu facem altceva decat sa o ridicam la rang constitutional. Spre dezamagirea celor care invoca decizii CEDO pentru a nu adopta o astfel de modificare am aratat in cadrul sedintei ca printr-o decizie Schalk&Kopf contra Austriei se precizeaza ca <dreptul la casatorie al persoanelor de acelasi sex ramane o optiune a statelor semnatare ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului>”, a declarat Ovidiu Dontu citat de monitorulsv.ro.

El a subliniat ca initiativa celor trei milioane de romani trebuie sa fie valorificata prin modificarea Constitutiei, dupa organizarea referendumului. „Prin adoptarea acestei propuneri legislative sa le spunem europenilor ca Romania doreste ca familia sa se intemeieze pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”, a spus Dontu. El a adaugat ca propunerea sa legislativa cu privire la referendum prevede ca acesta sa fie organizat in 30 de zile de la adoptarea de catre Parlament a acestei modificari propuse prin initiativa cetateneasca.

Citeste si:
Publicație germană, despre situația catastrofală provocată de...
Publicație germană, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.