Procurorii anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Relu Fenechiu, la data faptelor deputat si presedinte al filialei judetene a unui partid politic, fiind acuzat de trafic de influenta si participatie improprie la infractiunea de spalare a banilor.

Potrivit unui comunicat al DNA citat de AGERPRES, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie — Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata Relu Fenechiu, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al filialei judetene a unui partid politic, pentru trafic de influenta si participatie improprie la infractiunea de spalare a banilor.

Anchetatorii arata ca, in perioada 2008 — 2014, Relu Fenechiu a pretins si a primit de la reprezentantii unei societati comerciale suma de circa 4.300.000 de euro pentru a asigura finantarea de catre Ministerul Educatiei Nationale a etapei a V-a a Programului ''Sistem Educational Informatizat'' (SEI), atribuirea contractului catre firma respectiva si derularea acestuia in bune conditii.

''Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin interventia sa la persoane cu functii de conducere din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, asupra carora avea influenta la acel moment'', arata DNA.

O parte din suma de bani pretinsa — 2.500.000 euro — a fost remisa in numerar suspectului, in doua transe, printr-un intermediar, sustin anchetatorii.

"In continuare, pentru a ascunde adevarata natura a provenientei circuitului financiar al sumelor de bani si beneficiarul real al acestora, Relu Fenechiu ar fi solicitat ca restul banilor sa fie virati in conturile a doua societati comerciale in baza unor contracte de consultanta ce atestau operatiuni comerciale fictive. De precizat este faptul ca semnatarii documentelor nu au avut cunostinta de intelegerea dintre suspect si reprezentantii societatii beneficiare a contractului anterior mentionat, intocmind actele la solicitarea acestuia din urma", se mai arata in comunicatul DNA.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.