Procurorii DNA l-au retinut miercuri pe Aristotel Cancescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov si presedinte al filialei judetene a unui partid politic, pentru mai multe fapte de luare de mita in legatura cu campania electorala din 2012.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, Aristotel Cancescu este acuzat de procurori si de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata.

El va fi prezentat joi Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Procurorii au mai dispus masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Claudiu Coman, la data faptelor consilier judetean, pentru complicitate la luare de mita si instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma continuata.

Totodata, procurorii anticoruptie au mai dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Cristian Emil Cirica, la data faptei director al Directiei investitii, urbanism si amenajarea teritoriului, Radu Petru Ispas, la data faptei administrator public al judetului Brasov, Aurelia Popescu, la data faptei director economic executiv in CJ Brasov, pentru abuz in serviciu, si Razvan Iosif, la data faptei administrator al unei firme, pentru complicitate la abuz in serviciu.

"In contextul campaniei electorale din 2012, inculpatul Cancescu, in calitate de presedinte al filialei judetene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, constand in suma totala de 105.000 lei si angajarea unor anumite persoane in cadrul Agentiei Judetene de Dezvoltare Durabila, pentru ca in schimb sa ii puna pe cei trei pe pozitii sigur eligibile pe lista de candidati pentru CJ Brasov", sustin procurorii.

DNA precizeaza ca una dintre cele trei persoane este si Claudiu Coman care, la acea vreme, era sef de campanie electorala si consilier judetean, calitate in care a primit de la una dintre viitoarele candidate la functia de consilier judetean, in biroul sau din CJ Brasov, suma de 50.000 lei.

"Banii respectivi au fost predati casieriei partidului, fara documente, fiind utilizati pentru materiale electorale, consecinta fiind alegerea celor trei persoane in functia de consilier judetean", se spune in comunicat.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.