Viorica Chereches, mama primarului suspendat din Baia Mare dupa ce a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, s-a inscris in PNL si candideaza la alegeri pentru un loc in Senat.

Acest lucru a starnit reactii negative in spatiu public, dar PNL apara candidatura, aducand in discutie arborele genealogic al premierului Dacian Ciolos.

Presedintele PNL Maramures, Mircea Dolha, a sustinut ca Viorica Chereches nu trebuie judecata prin prisma actiunilor fiului sau si ca daca acesta a gresit va raspunde personal in instanta.

"Domnul Ciolos... unchiul domniei sale...Virgil Ardelean, zis Vulpea. Ce vina are domnul Ciolos ca unchiul domniei sale are dosare in instanta?", a spus Dolha.

Amintim ca in 2015 s-a discutat despre gradul de rudenie existent intre Ardelean si premierul Dacian Ciolos, iar atunci fostul sef al DGIPI a declarat pentru Evenimentul Zilei ca "in arborele genealogic ne intalnim pe o ramurica pe care s-au cocotat bunicii nostri. De mic copil a mers singur pe drumul lui, nu a avut nevoie de proptelele nimanui".

Mircea Dolha a oferit inca un exemplu pentru a-si sustine cauza referitoare la mama lui Chereches. "Domnul Tismaneanu, un mare luptator impotriva comunismului, avea pe tatal sau lider comunist si, cu toate astea, fiul lupta impotriva comunismului. Sa-l deportam?", a spus liderul PNL Maramures.

Despre Viorica Chereches, Dolha a spus ca este managerul celui mai performant spital din Romania si ca este foarte apreciata.

"Nu a facut niciodata politica pana acum cateva zile cand, dupa multe negocieri, am reusit sa o inscriu in PNL, desi o curtau si alte partide, inclusiv PSD care astazi este foarte suparat", a spus politicianul.

Acesta a precizat ca niciunul dintre cei care se afla pe listele PNL Maramures nu este implicat in dosare penale, relateaza Ziare.com.

"Am respectat criteriile de morala si crestina. Avem certitudinea ca pana astazi la 13:15 niciunul dintre cei de pe listele PNL Maramures nu sunt implicati in procese, nu au dosare penale", a punctat Dolha.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.