Deputatul Elena Udrea a afirmat marti ca, din frica si "manati de interese meschine", parlamentarii au transformat cea mai importanta institutie a democratiei din Romania in "carpa de sters pe jos a sistemului", apreciind ca s-a ajuns "ca pe vremea lui Ceausescu, totul fiind raportat la noua securitate".

"Dragi colegi, noi am discreditat cea mai importanta institutie a democratiei din Romania, am transformat Parlamentul in carpa sistemului, in sacul de box al propagandei care arunca pe aceasta institutie cu zoaie ori de cate ori cineva indrazneste sa se intrebe ce se intampla cu aceasta tara. (...) Fricosi si manati de interese meschine nu am facut nimic din ceea ce trebuia sa facem pentru ca sistemul sa nu prinda puterea pe care a prins-o astazi in Romania. (...) Personal, ma simt ca intr-un moment de stand up comedy sau de stand up tragicomedy. Am toate motivele sa solicit la Cartea Recordului sa se inregistreze acest caz. N-a mai existat niciodata un parlamentar impotriva caruia sa se formuleze 16 cereri de arestare preventiva, de retinere, de urmarire penala si totul intr-un an si jumatate. Doar pentru mine ati fost obligati sa votati de 16 ori si astazi veti mai vota inca o data. Sa speram ca este ultima. Unii ar spune ca este prea mult, ca se consuma prea multa energie pentru ingroparea unui singur om. Altii ar zambi si ar afirma ca este evident ca am devenit 'acarul Paun' al Romaniei si inculpatul de serviciul. Ori de cate ori sistemul are o problema pe care vrea sa o musamalizeze, de acoperit, ori de cate ori ceva nu merge conform planurilor sistemului, mai apare un dosar, o acuzatie la adresa Elenei Udrea", a sustinut ea in plenul Camerei Deputatilor inainte de votul la cererea DNA privind inceperea urmarii penale in cazul sau.

Elena Udrea nu le-a cerut deputatilor sa voteze intr-un fel sau altul, scrie Agerpres.

"Dimpotriva, mi-ati face un bine daca ati vota pentru inceperea urmarii penale, pentru ca, altfel, acest moment de astazi va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu sa ma intorc in Parlament, pentru ca Parlamentul iti ofera imunitate. Este de fapt ceva intre 'la revedere' si o slujba de vesnica pomenire pentru actualul legislativ. Acest Parlament, din care fac si eu parte, este cel mai las si nepregatit de dupa istoria din 1989. Dintr-un amestec de frica, incompetenta si ignoranta, noi am permis ca aceasta tara sa fie acaparata de sistem. Am facut legi care intaresc puterea sistemului, actionam la comanda ascunsa — legea alegerilor, legea finantarii partidelor, legea educatiei de aprobare a ordonantei privind plagiatele. (...) Din cauza noastra exista astazi academia stiintelor securitatii nationale. Am scapat serviciile de sub control... Nu se mai poate respira in Romania fara ca un baiat cu ochi albastri sa nu fie implicat. (...) Ne-am intors pe vremea lui Ceausescu, totul este raportat la noua securitate. Am permis si incurajat toate abuzurile procurorilor si prin voturile noastre am girat practica arestarilor preventive la 10 ani de la comiterea presupuselor fapte", a sustinut ea.

Citeste si:
Deputații ruși înăspresc pedepsele cu închisoarea pentru...
Deputații ruși înăspresc...

Udrea a evidentiat faptul ca "proiectul de revizuire a Constitutiei a ramas abandonat si nu mai are nimeni curajul sa deschisa discutia pe aceasta tema".

"Asistam pasiv la distrugerea capitalului romanesc. (...) Si din cauza noastra presa a devenit o maciuca a manipularii. Trebuia sa cream facilitati fiscale pentru o presa independenta in loc sa permitem subordonarea sa in fata intereselor unor securisti mai vechi si mai noi. Am permis instalarea unui guvern incompetent si numit din afara Romaniei, care conduce aceasta tara in interesul altora, vanzand tot ce mai avem, dar nefiind in stare sa cheltuie un euro din bani europeni, din banii alocati Romaniei. Au facut ce au vrut cu banii romanilor si noi tacem complici. (...) Sunt incercari de a mi se inchide gura si de discreditare. Sunt parte din planul sistemului de a va inocula teama, spaima in randul clasei politice, de a va face sa tremurati in banci si de a executa astazi un plan de manipulare uriasa in vederea acapararii totale si definitive a puterii", a mai sustinut deputata.

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Ea le-a mai spus colegilor sai parlamentari ca pentru oricare dintre cele doua acuzatii care i se aduc de procurori pot fi acuzati la randul lor "maine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.