Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, sambata, la lansarea logo-ului pentru Campionatul European din 2020, despre masurile luate, subliniind ca vor fi achizitionate 500 de autobuze, vor fi reabilitate strazi si modernizat Centrul Vechi, fiind gata si documentele pentru magistrala de metrou M6.

"E o onoare si bucurie sa fiu parte a lansarii logo-ului. Vom implementa toate masurile si rigorile cerute de UEFA. Vreau sa aveti intreaga garantie functionala si administrativa in acest sens. Am reusit sa votam, la initiativa mea, planul urbanistic zonal pentru magistrala M6 care face legatura intre aeroport si Gara de Nord, unde dintre conditiile puse. Sunt gata toate documentele pentru finantarea europeana, pentru ca aceste investitii, care sunt in sarcina Ministerului Transporturilor, sa fie indeplinite cu sprijinul Primariei Capitalei. Aceasta magistrala va avea 14 kilometri, 12 statii si va determina ca drumul dintre gara si aeroport sa dureze doar 25 de minute. Pentru a asigura un transport public eficient, suntem in procedura de licitatie pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, parcul auto va fi 30 la suta ecologic, va fi unul nou si modern", a spus Firea.

Primarul general a mai spus ca este necesara construirea unei Sali Polivalente la Bucuresti, iar pentru Euro-2020 a decis reabilitarea unor strazi si modernizarea Centrului Vechi.

"Cunoastem necesitatea construirii unei Sali Polivalente, ne dorim de multi ani o sala la nivel european si in scurt timp vom da contractul de achizitii si va incepe executia. Mai sunt si alte masuri administrative pe care le-am luat, referitoare la reabilitarea unor strazi si modernizarea Centrului Vechi, acolo unde, dupa meciuri, se vor afla cei mai multi turisti. Acolo vor avea loc activitati artistice si culturale", a afirmat Gabriela Firea.

In urma cu doua saptamani, ministrul Transporturilor, Sorin Buse, afirmase ca este posibil ca magistrala 6 de metrou, intre Capitala si aeroportul Henri Coanda, sa fie gata in 2020, an in care Bucurestiul va gazdui patru meciuri la Campionatul European de Fotbal, insa termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou ramane 2021.

Citeste si:
Firea: Putem intra într-o posibila coaliție de guvernare doar...
Firea: Putem intra într-o...

Logo-ul orasului Bucuresti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sambata, la Arena Nationala, Podul Basarab fiind element de legatura intre gazdele competitiei.

Bucuresti se adauga celor 12 orase care vor gazdui turneul european. Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima editie si, cu ocazia acestei editii istorice a turneului, Arena Nationala din Bucuresti va gazdui in iunie 2020 trei partide din grupe si una din optimi, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.