Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat luni că social-democraţii vor intra într-o coaliţie de guvernare alături de PNL doar dacă le sunt respectate priorităţile din programul de guvernare, printre acestea numărându-se creşterea alocaţiilor, a salariului minim şi a pensiilor.
 

"O să decidem dacă realizăm această coaliţie de guvernare sau nu, în funcţie de argumente pro şi contra şi dacă punctele din programul nostru de guvernare sunt preluate. A împărţi acum ministere şi funcţii cred că este prematur. (...) Putem intra într-o posibilă coaliţie de guvernare doar respectând programul nostru şi acestea sunt esenţiale - creşterea alocaţiilor, creşterea salariului minim, creşterea pensiilor, deci acestea sunt condiţii prioritare", a spus Firea la sediul central al PSD înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Întrebată dacă sunt bani pentru aceste majorări, Gabriela Firea a răspuns: "Când ştii să îţi stabileşti priorităţile, se găsesc bani, apropo şi de Primăria Capitalei. Eu cum am putut să găsesc bani timp de 4 ani de zile pentru toate proiectele, iar domnul Dan se plânge în fiecare zi că nu are bani? Oare cum m-am descurcat eu şi ceilalţi primari generali? Să afle reţeta".

Firea a menţionat, la întrebarea dacă îşi doreşte să fie ministrul Muncii, că acest minister este "foarte greu, un minister foarte important, printre cele mai importante", şi a adăugat că este de părere că are colegi mult mai bine pregătiţi decât ea pentru această funcţie. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Noiembrie 2021 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.