Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca subscriptia publica pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului reprezinta un esec si un "referendum pierdut" de premierul Dacian Ciolos, noteaza jurnalul.ro si evz.ro.

"Referendumul pierdut de Dacian Ciolos

Subscriptia publica ce viza obtinerea de la populatie a 6 mil euro pentru cumpararea Cuminteniei Pamantului a fost un esec.
Cele 1,2 milioane colectate de la populatie, fata de cele 6 solicitate de guvern, au fost un blam sever pentru increderea reala in guvern. Un referendum pierdut.

Din pacate, esecul subscriptiei a fost o lovitura data valorii operelor lui Brancusi, iar pentru acest lucru premierul avid de imagine este responsabil.
Este adevarat, campania pentru subscriptie a prilejuit o buna campanie de imagine pentru premier, o campanie in care Brancusi si opera lui nu au contat. Cinism de tehnocrat", a scris Basescu pe Facebook.

Statul va da toti banii pentru Cumintenia Pamantului

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta prin care diferenta de bani necesara achizitionari operei "Cumintenia Pamantului" va fi suportata de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Opera lui Constantin Brancusi costa 11 milioane de euro, suma din care statul a achitat, initial, 5 milioane de euro, iar pentru diferenta de 6 milioane s-a organizat o campanie de strans donatii de la cetateni. Suma stransa a fost insa doar de un milion de euro, astfel ca Guvernul va plati si diferenta de 5 milioane.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.