Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta prin care diferenta de bani necesara achizitionari operei "Cumintenia Pamantului" va fi suportata de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Cumintenia Pamantului, in valoare de 11 milioane de euro, va fi achizitionata de catre stat. Guvernul a decis sa aloce diferenta de bani necesara, printr-o ordoanta adoptata miercuri, scrie realitatea.net.

Cumintenia Pamantului costa 11 milioane de euro

Opera lui Constantin Brancusi costa 11 milioane de euro, suma din care statul a achitat, initial, 5 milioane de euro, iar pentru diferenta de 6 milioane s-a organizat o campanie de strans donatii de la cetateni. Suma stransa a fost insa doar de un milion de euro, astfel ca Guvernul va plati si diferenta de 5 milioane.

Astfel, lucrarea lui Constantin Brancusi va fi cumparata atat cu bani de la buget, cat si din donatiile stranse in urma campaniei de subscriptie, in total 11 milioane de euro.

Pe 30 septembrie, s-a incheiat prima parte a subscriptiei publice pentru Cumintenia Pamantului, in urma careia s-a strans circa un milion de euro. Tinta era 6 milioane de euro, care se adaugau celor 5 milioane de euro alocate de Guvern la startul campaniei de subscriptie publica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.