DNA cere din nou urmarirea penala pentru deputatul Elena Udrea. Procurorii ii aduc acuzatii intr-un dosar in care mai este anchetata si fiica cea mare a lui Traian Basescu. Acestia vorbesc despre instigare la luare de mita pentru campania electorala din 2009.

Elena Udrea s-ar putea alege cu un nou dosar penal, pentru spalare de bani.

"Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate in campania electorala. Anterior, in cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) si Tarhon Victor (la data faptei presedintele Consiliului judetean Tulcea) pentru luare de mita, precum si fata de Udrea Elena Gabriela pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani. In urma probelor administrate ulterior au fost obtinute probe noi cu privire la savarsirea, de catre Udrea Elena Gabriela, a doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale", se arata in comunicatul de presa al procurorilor anticoruptie postat pe site-ul institutiei.

"Pe baza probelor respective a rezultat ca Udrea Elena Gabriela i-a determinat pe Nastasia Gheorghe, secretarul general al Ministerului Turismului, precum si pe Tarhon Victor, presedintele Consiliului judetean Tulcea (institutie care primea finantare si de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), sa ceara reprezentantilor unor societati comerciale care aveau contracte cu cele doua institutii sa achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate in cadrul campaniei electorale.

Plata s-a realizat in baza unor contracte fictive, iar legatura dintre persoanele care obtineau fondurile infractionale si prestatorii de servicii a fost realizata de catre Udrea Elena Gabriela. Totodata, Udrea Elena Gabriela coordona persoanele care au actionat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel incat banii obtinuti pe cale nelegala sa ajunga la societatile care prestau servicii legate de campanie.

Avand in vedere ca, in perioada savarsirii faptelor Udrea Elena Gabriela avea calitatea de ministru al Turismului, calitate in care il avea in directa subordine pe Nastasia Gheorghe si coopera cu Tarhon Victor, infractiunile de instigare la luare de mita retinute in sarcina acesteia au fost savarsite in exercitarea functiei, astfel incat, pentru a se dispune efectuarea in continuare a urmaririi penale pentru aceste fapte este necesara incuviintarea Camerei Deputatilor", mai mentioneaza procurorii.

Elena Udrea neaga acuzatiile

Imediat dupa ce DNA a cerut urmarirea penala, Elena Udrea a reactionat, pe pagina sa de Facebook. Iata intreaga ei declaratie.
Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...


"Kovesi incearca sa scape de cucuveaua mov, folosindu-se de mine! Nimic nou! De cate ori este in criza de imagine, apeleaza la dosare si acuzatii sonore: la adresa mea, a lui Ponta, Blair etc. De data aceasta, rahatul in care se afla nu poate fi acoperit nici daca m-ar lapida personal! Instigare la luare de mita, in campania electorala din 2009, in dosarul unde deja m-au acuzat de spalare de bani. Desi de la momentul chemarii mele la DNA acum doua saptamani nu s-a mai intamplat nimic, abia acum cer urmarirea penala pentru aceste presupuse fapte. De ce nu au cerut atunci??? Pentru ca acum era nevoie de ceva care sa acopere cucuveaua mov.

Faptele? Ca cei care au solicitat unor firme sa faca sponsorizari in campanie, ambii lideri politici PDL, au facut-o la instigarea mea!!! Pe bune??? Pai eu nici nu cunosteam firmele care au facut sponsorizarile pe de o parte, asa cum reiese chiar din declaratiile celor care au facut platile! Pe de alta parte, intr-o campanie, toti liderii politici din teritoriu ori de la centru, contribuie dupa cum pot. De ce un lider politic ar fi avut nevoie sa fie instigat sa ceara sponsorizare??? Cand aceste lucruri ei le fac dintotdeauna, in fiecare campanie? Cu mult inainte sa fiu eu implicata in politica, chiar... Si inca o data! Nu vreti, doamna Kovesi, sa vedeti ce este si cu sponsorizarile ori banii adusi la sediul central al PDL, la cei care astazi sunt in conducerea PNL, facute in aceeasi campanie?
Chiar daca mai reusiti sa faceti putin scandal, tot va trebui sa raspundeti daca foloseati adrese de mail secrete ca sa vorbiti cu Ghita despre cum sa va acoperiti plagiatul sau pentru a da in mod ilegal informatii pe surse din dosarele adversarilor! Si chiar este penal daca este adevarat!", a scris ea, pe pagina de Facebook.

Citeste si:
Raed Arafat: „Ultimele şase luni din viaţa mea au fost un coşmar”
Raed Arafat: „Ultimele şase...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.