Liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru, a anuntat, luni, ca motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, a fost depusa la Camera Deputatilor, fiind semnata de 80 de parlamentari.

Motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, intitulata ”Si minciuna poate ucide”, va fi discutata luni seara in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, urmand ca aceasta sa fie dezbatuta marti, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca PSD va depune luni, la Camera Deputatilor, o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, care va avea titlul ”Si minciuna poate sa ucida”, aceasta fiind cea de-a doua motiune simpla impotriva sa, scrie News.ro.

”Se depune astazi. Textul motiunii e deja redactat si va fi depus astazi. Sunt toate sansele ca maine (marti - n.r.) sa se dezbata si tot maine sa se voteze in plen”, a spus Dragnea, la Parlament.

Liviu Dragnea a mai spus ca ”isi recunoaste vina” ca prima motiune simpla impotriva lui Pruna nu a fost votata de parlamentarii PSD.

”Motivele expuse atunci nu ne-au convins pe noi ca era cazul a se depune o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei”, a adaugat Dragnea

”Declaratiile publice pe care le-a facut doamna ministru al Justitiei noua ni se par foarte grave. Nu cred ca va tine seama domnul prim-ministru. Doamna ministru are posibilitatea (...) sa poata sa explice ce a vrut sa spuna. (...) Eu nu am conversatii uzuale cu doamna Pruna si nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu tin sa comunic cu doamna Pruna”, a mai spus Dragnea.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a spus, joi, in sedinta Consiliului Superior al Magistraturi (CSM), ca a mintit la CEDO atunci cand a spus ca a fost asigurat un buget a cate 150 de milioane de euro pentru sapte penitenciare.

"Stiti cum e, domnule judecator, ca la penitenciare, unde eu m-am dus si am mintit la CEDO - si spun bine mintit la CEDO - ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman... Deci, eu am mintit acolo spunand ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu aveam acesti bani", a spus Raluca Pruna in sedinta CSM.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Girbovan, a reactionat aratand ca este "socanta" declaratia ministrului Raluca Pruna, prin consecintele pe care le implica, si ca aceasta va avea impact asupra relatiilor cu celelalte state UE. "Problema trebuie clarificata si nu trebuie sa ramana la nivelul unui titlu senzational si trecator de presa, pentru ca prezinta importanta din mai multe perspective", a scris Girbovan pe pagina sa de Facebook, intreband cand a aflat ministrul de inducerea sa in eroare si ce a facut ulterior pentru a corecta informatia falsa trimisa la CEDO.

Pe 6 aprilie, plenul Camerei Deputatilor a respins o motiune simpla pe Justitie, initiata de ALDE si semnata de 53 de deputati. Social-democratii au decis atunci sa participe la sendita pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat.

Citeste si:
Ministrul Justiţiei: Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Ministrul Justiţiei:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.